Club stelt nieuwkomers voor

Nico Wieme
| 14 reacties
Club stelt nieuwkomers voor
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De traditionele fandag van Club Brugge lokte alweer een massa volk naar het Jan Breydelstadion. Iedereen wou een glimp opvangen van de nieuwe spelers. Voetbalkrant verzamelde voor u enkele reacties.

Zoals alle eersteklassers opende ook Club Brugge zijn deuren voor de fans. Zaterdag rond 16u30 mochten de Clubsupporters eens gratis het Jan Breydelstadion betreden. De Noord-, West- en Oost-tribune werden opengesteld. Op het veld stelde stadionomroeper Luc Van den Meersschaut alle spelers voor aan het talrijk opgekomen publiek. Wij noteerden enkele reacties.
 
Geert De Vlieger mocht de spits afbijten. “Dit is voor mij een uitgelezen kans om nog eens te tonen wat ik kan”, aldus de ex-international. Over een eventuele transfer van Stijn Stijnen is De Vlieger duidelijk: “Het is een keuze die hij moet maken. Stijn heeft hier echter ook een mooie club met veel mogelijkheden. Ik denk dat hij niet snel zal vertrekken.” Daarmee oogstte de Oost-Vlaming heel wat applaus.
 
De Vlieger kon best lachen om het grapje dat hij al vroeg in het Jan Breydelstadion was gesignaleerd, maar dan wel in de verkeerde kleuren (De Vlieger stond op het punt om bij Cercle te tekenen, nvdr.). “Ik denk dat ik met Club de goede keuze gemaakt heb.”

Ook Ronald Vargas (foto links) groette zijn nieuwe publiek. Dat gebeurde wel in het Spaans. “Ik ben blij met mijn keuze voor blauw-zwart”, zei de Venezolaan met bedeesde stem. Hij beseft dat de taalbarrière hem momenteel nog parten speelt, maar is van plan daar iets aan te doen.

Bernt Evens
is al van kindsbeen af een grote Club Bruggesupporter. Vroeger kwam de ex-Westerloverdediger vaak met zijn vader naar blauw-zwart kijken. Hoe bevielen hem dan de confrontaties met zijn vorige teams tegen Club? “Het was elke keer weer een uitdaging om tegen Club te spelen. Nu ben ik blij dat ik hier ben. Wees maar zeker: ik wil hier slagen.”
 
Evens nadert de 30 en is dus niet meer van de jongste. Toch kon hij op die leeftijd nog een transfer naar een topclub versieren. “Ik heb heel veel ervaring die ik ten dienste van de ploeg kan stellen. Daarom is het beter laat dan nooit bij Club terecht te komen. Ik snak ernaar om kampioen te worden met deze ploeg.”
 
Een andere smaakmaker komend seizoen zou Nabil Dirar moeten worden. De Marokkaanse Belg deed zijn best om zich in het Nederlands verstaanbaar te maken, maar schakelde toch liever over op het Frans. “Ik ben zeer tevreden. Club is een grote ploeg”, stak de ex-Westerlospeler van wal. Is Dirar niet bang dat er een te grote druk op zijn schouders zal komen te liggen, aangezien men van hem verwacht dat hij voor de nodige snelheid en techniek zorgt? “Totaal niet. Ik zal mijn uiterste best doen om Club iets bij te brengen. Mijn ambitie is minstens één trofee te winnen.”
 
Daarna kregen wij een zeer zelfzekere Jared Jeffrey (foto rechts) te horen. “Het is voor mij een grote ervaring om hier te mogen zijn. Ik ben zeer blij. Ik voel dat de supporters achter ons staan. Ik wil bij Club slagen.”
 
Als laatste in de rij van spelers nam Joseph Akpala het woord. Ook hij toonde zich tevreden met zijn keuze voor Club. “Het wordt leuk om voor deze supporters te kunnen spelen. Ik hoop op een fantastisch seizoen.” De topschutter van vorig seizoen is nuchter genoeg om te beseffen dat het voor hem niet van een leien dakje zal lopen. “Nu moet ik bevestigen. In een groter team is dat niet zo evident. Wat we echter vooral zullen nodig hebben, is een goede collectieve prestatie. Individuen tellen niet.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties