Schorsing Polak ongedaan gemaakt

Schorsing Polak ongedaan gemaakt

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing van Sjaak Polak ongedaan gemaakt. Als debutant in het elftal van BV Veendam kreeg Polak vorige week vrijdag een rode kaart voorgeschoteld, nadat hij een overtreding zou hebben gemaakt op Ruud ter Heide.

BV Veendam ging maandag direct in beroep toen bekend werd dat Polak voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) werd geschorst door de aanklager betaald voetbal. De speler zelf was van meet af aan overtuigd van zijn onschuld en liet weten dat Ter Heide in dit geval toneel speelde.

"De verklaringen van de grensrechter en de speler van Cambuur kwamen niet overeen met de televisiebeelden," wist trainer-coach Joop Gall te melden. "Zo meldde Ter Heide dat hij werd geraakt aan zijn linkervoet, terwijl hij op de beelden langdurig greep naar zijn rechtervoet. Tijdens de zitting zei hij vervolgens dat hij niet meer zeker wist, waar hij was geraakt. Ja, dan weet je wat de tuchtcommissie doet."
 
"De verklaring van de assistent-scheidsrechter werd door deze commissie ook als onvoldoende beschouwd. En dus werd het vrijspraak. Terecht, maar helaas heeft dit voorval ons vorige week zeker een punt gekost. Ik vind dat de KNVB daar eens iets op moet verzinnen, want door de rode kaart zijn wij sterk benadeeld. 

Hoe dan ook, Sjaak Polak staat na deze uitspraak vrijdagavond in het uitduel tegen RKC Waalwijk in het basiselftal van Joop Gall. "Ik hoop dat de ploeg daar ook zijn positieve motivatie uit put," besluit de oefenmeester.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties