Valencia en Real strijden om Spaanse supercup

Dave Sentobin
| 0 reacties
Valencia en Real strijden om Spaanse supercup
Foto: © SC

Vanavond spelen bekerhouder Valencia en kampioen Real Madrid de heenwedstrijd van de Spaanse supercup. Voor beide ploegen is de wedstrijd in Mestalla de eerste belangrijke afspraak van het seizoen.

De thuisploeg had een turbulente voorbereiding door de vele wijzigingen in het bestuur. In juli kondigde de toenmalige voorzitter – Juan Soler – aan dat hij zijn aandelen wou verkopen en definitief van het voorplan wou verdwijnen. De Madrileense zakenman Juan Villalonga werd als voorlopig bestuurder aangesteld en hij beloofde een serieuze financiële injectie om de club uit de rode cijfers te halen. Tien dagen later besliste hoofdaandeelhouder Soler om niet langer met Villalonga door te gaan, maar om al zijn aandelen aan Vicente Soriano te verkopen. De nieuwe voorzitter heeft voorlopig zijn sterren Villa en Silva kunnen behouden met een contractverbetering.
 
De voornaamste nieuwe naam bij el equipo ché is de trainer: Unai Emery. De oefenmeester maakte vorig jaar furore bij het pas gepromoveerde Almería. De rojiblancos uit Andalusië konden zich makkelijk handhaven in eerste klasse dankzij aanvallend voetbal en waren zelfs lange tijd nog in strijd voor Europees voetbal. Verder versterkte de club zich nog met Pablo Hernández van Getafe en werd Del Horno onder meer opnieuw bij de selectie gevoegd na zijn uitleenbeurt aan Athletic.
 
De Madrileense bezoekers hadden een relatief rustige voorbereiding. Toch zorgde de overgemediatiseerde mogelijke transfer van Cristiano Ronaldo voor ergernis bij de Real-spelers. Bovendien vroeg coach Bernd Schuster de voorzitter ook meermaals om versterking, maar voorlopig is enkel Rafael Van der Vaart de rangen komen versterken. Bovendien heeft de club alle moeite van de wereld om Robinho te houden. De Braziliaanse balgoochelaar heeft immers een monsteraanbieding van Chelsea op zak.
 
Vanavond is de aftrap in het Mestalla-stadion om tien uur. De terugwedstrijd is volgende week zondag 24 augustus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties