Analyse Topteams draaien nog niet

Philippe Crols
| 0 reacties
Topteams draaien nog niet

De eerste speeldag is afgetrapt en van de titelfavorieten kon eigenlijk enkel Schalke zijn wedstrijd winnen. Heel wat topteams misten trouwens hun start in de Bundesliga.

Geen winst voor de topteams
Vrijdag openden Bayern en Hamburger SV de nieuwe competitie. Bayern leek met een 2-0-voorsprong zijn schaapjes al snel op het droge te hebben, maar de bezoekers keerden onverwacht toch nog terug. De ploeg uit München draait nog lang niet, dat is wel duidelijk. Vooral Franck Ribery wordt zichtbaar gemist.

Ook Werder Bremen kon niet winnen. Ook die club miste een persoon: Diego. Nochtans kwam de ploeg van trainer Thomas Schaaf in Bielefeld tot twee maal toe op voorsprong. Rosenberg scoorde zelfs tien minuten voor tijd de 1-2, maar Bielefeld maakte toch nog gelijk. Meteen duur puntenverlies voor Werder.

Leverkusen, geen titelkandidaat, maar wel een grote naam, ging op de eerste speeldag al meteen de boot in en dat zelfs in eigen huis. Borussia Dortmund verraste Bayer door met 2-3 te komen winnen in de BayArena. Misschien kan Dortmund dit seizoen dan toch weer aansluiten met de top.

Schalke en Stuttgart profiteren
Schalke 04 won wel op de eerste speeldag. Het was thuis redelijk snel klaar met Hannover. Onder andere Kevin Kuranyi kon twee maal doel treffen. Meteen profiteert het zo van de talrijke uitschuivers van de andere teams.

Net als Schalke deed ook Stuttgart een goede zaak. Het won op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Topschutter Mario Gomez vond al meteen een maal de weg naar doel.

Nieuwkomer Hoffenheim scoort driepunter
Hoffenheim, de club van ex-Moeskroen-speler Demba Ba, kon meteen stunten op speeldag een. Het won met duidelijke 0-3-cijfers van Cottbus. Daar zouden ze toch moeten geleerd hebben uit vorig seizoen zou je denken. Toen startte Energie ook bijzonder slecht aan het seizoen en was het eigenlijk veroordeeld aan de winterstop. Toch wist het zich vorig seizoen nog te redden, maar het had allicht op puntengewin gehoopt tegen Hoffenheim.

1. FC Köln leek op bezoek bij het ambitieuze Wolfsburg lang op weg naar een puntje. Het moest eerst een voorsprong weggeven en tien minuten voor tijd lukte de thuisploeg alsnog de winning goal.

Dan waren er nog twee andere wedstrijden. De revelatie van vorig seizoen, Karlsruhe, won ook op speeldag een van dit seizoen. Het klopte Bochum met het kleinste verschil. Ook goed nieuws kwam er van Hertha BSC. Het ging winnen met 0-2 op Frankfurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties