Reportage In de huid van een PSV-fan

T. Coremans
| 0 reacties
In de huid van een PSV-fan
Foto: © SC

PSV Eindhoven opende afgelopen zaterdag de deuren voor zijn jaarlijkse Fandag. De pers kreeg even tijd om de gewijzigde ploeg te ontdekken. Afgaande op de uitnodiging kwamen we aan in het Sports Café op de vierde etage van het imposante Philips Stadion.

De weergoden zetten afgelopen zaterdag hun beste beentje voor. De Open Dag van de Noord‑Brabantse topclub PSV Eindhoven werd een absoluut succes. Verschillende eet- en drankstanden bezetten de pleintjes rond het Philips Stadion. Enkele eenvoudige attracties plezierden jong en oud in afwachting tot de poorten van de voetbaltempel zich openden. In de vroege namiddag liet men de trouwe PSV-fan los in de tribunes. Nadat iedereen zich een plaatsje had uitgezocht was het tijd voor de spectaculaire spelersvoorstelling.


Jan Reker legt financiën bloot

Tussen de muren van het Philips Stadion vond eerder die dag de gebruikelijke persconferentie plaats. De eerste officiële persbijeenkomst van het seizoen 2008-2009 werd belichaamd door kersvers hoofdtrainer Huub Stevens en algemeen directeur Jan Reker. Voorafgaand konden spelers en bestuur samen met de mediavertegenwoordigers een drankje en een hapje bezigen. Enkele journalisten waagden zich al aan een eerste bescheiden gesprek met de Eindhovense vedetten.





Het financiële aspect dat algemeen directeur Jan Reker uit de doeken deed zal in onze Belgische oren scherp klinken. Met een winst van 27 miljoen euro verbaasde de Eindhovense club vriend en vijand. In deze cijfers werden de verkopen van Gomes, Aissati en Farfán niet eens opgenomen. Reker was uitgelaten positief over de huidige bedrijfsvoering. Toch weet hij wat het is om naast de prijzenpot van het kampioenenbal te grijpen. Daar PSV vorig seizoen als enige Nederlandse club de Champions League bevolkte streek het de hele geldpot op. Dit seizoen lijkt FC Twente naast kwalificatie voor de groepsrondes te vallen. De club uit Enschede verloor de heenwedstrijd in eigen huis met 0-2 van Arsenal. Hierdoor zal PSV Eindhoven andermaal op de volledige negen miljoen euro kunnen rekenen.


Uitbreiding Philips Stadion

“Over onze begroting mogen we trots zijn. Alle seizoenskaarten en commerciële ruimtes waren vorig seizoen uitverkocht. Daar bovenop was de merchandising absoluut top. Met een omzet van 96 miljoen euro stijgen we acht miljoen tegenover de vorige jaargang”, pronkte een tevreden Reker. Verder wenst het bestuur zo snel mogelijk duidelijkheid betreffende de uitbreiding van het stadion. 4000 hongerige fans staan momenteel op een wachtlijst voor een seizoenskaart. De capaciteit verhogen naar 45.000 toeschouwers is zowel op sportief als op financieel vlak een must. Hoopt het Philips Stadion op een nominatie als voetbalarena voor het WK 2018 zal het daar werk van moeten maken.

Reker sloot af met enkele wijze woorden over de Eindhovense jeugdopleiding. “We willen een nog hoger rendement van de jeugdopleiding bereiken. We moeten er in slagen om elke twee jaar jonge spelers te laten doorstromen naar de A-selectie. Op deze manier kunnen we aansluiting behouden met de Europese subtop. Onze begroting is dan wel schitterend te noemen, ze is nog altijd maar een derde van alle spelerssalarissen van Chelsea”, besloot Reker.


Stevens tevreden met huidige spelersgroep

Huub Stevens keerde na een omweg bij het Duitse Hamburger SV terug naar Nederland. Volgens hem beschikt de huidige spelersgroep over voldoende potentieel om het ver te schoppen. “Als je naar PSV komt weet je dat je voor niets minder dan de titel moet gaan. Onze voorbereiding verliep voortreffelijk. De nieuwe jongens hebben zich goed geïntegreerd. Enkele goede spelers zoals Gomes, Farfán, Aissati en Alcides zijn vertrokken. Het bestuur is er in geslaagd om uitstekende vervangers binnen te halen”, verklaarde hoofdtrainer Stevens. Op de vraag hoe hij PSV dit seizoen wil zien voetballen antwoordde de 54-jarige Nederlander duidelijk: “Ik wil mijn elftal hoger zien voetballen. Het de tegenstander sneller moeilijker maken. Dit zal de nodige inspanningen vergen maar mijn groep is er klaar voor.”

De Eindhovenaren maken zaterdag de trip naar Amsterdam. Daar strijden ze tegen Feyenoord Rotterdam om de Johan Cruijff schaal. De wedstrijd vangt aan om 18.00 uur. Voor beide clubs wordt het de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. PSV wist al zevenmaal beslag te leggen op deze trofee.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties