Anderlecht gelijk, Cercle Brugge opnieuw onderuit

Dirk Pieters
| 10 reacties
Anderlecht gelijk, Cercle Brugge opnieuw onderuit

Eerder op de avond won Standard al met 3-0 van Westerlo, maar er vonden nog heel wat wedstrijden plaats. Zo nam Anderlecht het op tegen AA Gent en moest Cercle Brugge aan het werk tegen KV Kortrijk.

In de topper tussen Anderlecht en AA Gent vielen er vier doelpunten voor de pauze. Paars-wit kwam op een 2-0 voorsprong, maar de bezoekers wisten deze nog ongedaan te maken voor de koffie. Na de pauze veranderde er niets meer aan de stand.

Bij Cercle Brugge gaat het heel wat minder goed. De ploeg van trainer Glen De Boeck verloor voor een tweede keer op rij, dit keer met 2-1 op het veld van KV Kortrijk. Kums en Coulibaly zorgden voor de doelpunten. Enkel Iachtchouk wist nog tegen te scoren.

Moeskroen daarentegen doet het schitterend. Les Hurlus blijven met het maximum van de punten na een tweede overwinning op rij. Dit keer moest KV Mechelen het onderspit delven: 3-1.

Lokeren wist de drie punten thuis te houden. De Waaslandse club kende weinig problemen met promovendus Tubeke. De ploeg van Georges Leekens won met 4-1.

Charleroi heeft de nederlaag van de eerste speeldag rechtgezet. Het klopte Roeselare met 1-0 en pakt zo zijn eerste drie punten van het nieuwe seizoen.

Germinal Beerschot speelde voor de tweede keer op rij gelijk. De Antwerpse fusieclub kwam opnieuw niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Gelukkig vielen voor de supporters vielen er nog twee doelpunten uit de lucht. (AN)

Uitslagen

Anderlecht - AA Gent: 2-2

Charleroi - Roeselare: 1-0

Lokeren - Tubeke: 4-1

Moeskroen - KV Mechelen: 3-1

Kortrijk - Cercle Brugge: 2-0

Germinal Beerschot - Dender: 1-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties