Argentinië verlengt zijn Olympische titel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Argentinië verlengt zijn Olympische titel
Foto: © SC

Argentinië is voor de tweede opeenvolgende keer Olympisch voetbalkampioen geworden. In de finale in het Vogelnest in Beijing werd Nigeria verslagen met 1-0. Een prachtgoal van Angel Di Maria besliste de wedstrijd.

Beide teams kregen kansen maar over de hele wedstrijd en het hele toernooi bekeken is Argentinië deze ochtend oververdiend Olympisch kampioen geworden. De eerste kans van de match was voor Juan Roman Riquelme. Zijn vrije trap ging maar net over het Nigeriaanse doel. Aan de overkant kwam Peter Odemwingie dicht bij een goal, maar zijn schot ging voorlangs.

Argentinië speelde een betere tweede helft en dat resulteerde op het uur in een verdiende treffer. Lionel Messi bediende bij een counter goed de meegelopen Angel Di Maria en die stifte het leder enig mooi over de uitgekomen Nigeriaanse doelman Ambruse Vanzekin: 1-0. Nigeria probeerde nog de bakens te verzetten maar enkele goede mogelijkheden van Victor Anichebe tot tweemaal toe en Ebenezer Ajilore werden verprutst al dient gezegd dat doelman Sergio Romero en Javier Mascherano telkens erg goed ingrepen tot grote frustratie van de Olympische kampioen van 1996 in Atlanta.

Argentinië pakt dus voor de tweede keer op rij de gouden plak. Hongarije (1964 en 1968) was het laatste land dat daar in geslaagd was. Nigeria pakt het zilver en Brazilië - met 3-0 te sterk voor België in de troosting - is goed voor brons. Ons land moet dus zoals zo vaak op deze Spelen tevreden zijn met het zogenoemde 'Olympisch diploma'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws