Beckham wil Brits voetbalteam op de Spelen

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Beckham wil Brits voetbalteam op de Spelen
Foto: © SC

Groot-Brittanië mag met negentien gouden medailles terugblikken op uitstekende Olympische Spelen. In Peking stond er echter geen Britse voetbalploeg op de grasmat.

Engeland plaatste zich vorige zomer voor de halve finales van het EK voor beloften en veroverde daarmee een ticket voor de Olympische Spelen. Engeland kan echter niet onder de eigen vlag aantreden op de Spelen. Het samenstellen van een verenigd Brits voetbalteam met Schotten, Engelsen en Welshmen is tot op heden nog niet gelukt. Binnen vier jaar moet dat echter anders.
 
“We verdienen een ‘Team Great-Britain’ op de Spelen”, blaast David Beckham het idee nieuw leven in. De middenvelder is in 2012 37 jaar, maar wil er graag bij zijn. “Ik denk dat het mogelijk is”, aldus Becks.
 
Sir Alex Ferguson zou door Lord Sebastian Coe, hoofd van het organisatiecomité Londen 2012, al benaderd zijn om het team te leiden. Past de manager van Manchester United voor de taak, dan zijn er voldoende kandidaten om hem te vervangen. “Ik neem de taak met plezier aan”, reageerde Harry Reknapp van Portsmouth. “Ik zou zot zijn als ik het niet doe. Het grootste probleem is wie ik dan moet thuislaten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties