FC Nordsjælland en Borac naar de volgende ronde

viki meeuwis

In de UEFA Beker werden er vanavond twee vooruitgeschoven wedstrijden gespeeld. FC Nordsjælland ontving het Schotse Queen of the South. Het Bulgaardse FC Lokomotiv Sofia ontving het Servische Borac.

FC Nordsjælland had in Dumbries al gewonnen met 2-1 en had een relatief goede uitgangspositie. De Schotten van Queen of the South wisten echter al na twee minuten een doelpunt te maken in Farum Park via Robert Harris. De Schotse ploeg domineerde de gehele eerste helft zonder nog meer doelkansen te versieren. Het duurde tot in de tweede helft vooraleer Nordsjælland kans zag om zich in de wedstrijd te vechten. Ze dwongen de bezoekers om meer risico’s te nemen en met nog vijf minuten te gaan leverde dat resultaat op. Vijf minuten voor tijd kon Martin Bernburg de gelijkmaker scoren na een gekruiste pass van Henrik Kildentoft. In de laatste minuut kon Bernburg ervoor zorgen dat de Denen alsnog doorstoten naar de volgende ronde.

Borac had in de heenronde thuis een doelpunt weten maken en moest nu uit naar FC Lokomotiv Sofia. In de achttiende minuut had Dimo Atanasov die voorsprong ongedaan gemaakt. Borac moest dan weerstaan aan de constante druk die de thuisploeg probeerde op te leggen. Zo miste Viktor Spisic de kans om de 2-0 te scoren. Even later kreeg Borac een penalty na een fout van Ivanov op Igor Grkajac. Stojanovic zette de penalty netjes om in een doelpunt. Het was de Bulgaarse ploeg die bleef domineren met goede kansen voor Bogdanovic en Dzaferovic. Na de rust wist Daniel Mitev de paal nog te raken. Bij Borac was het Darko Lazovic die niet verder dan de dwarslat. De uitgoal van Borac betekende wel dat de Serviërs doorgaan.