Galatasaray niet, Basel wel naar CL

Philippe Crols
| 1 reacties
Galatasaray niet, Basel wel naar CL
Foto: © SC

De Champions League editie 2008-2009 zal er eentje zijn zonder Galatasaray. De Turken wisten zich niet te plaatsen. Het Zwitserse Basel gaat vrijdag wel in een van de bokalen voor de loting van de Champions League.

Galatasaray struikelt in Roemenië
Twee weken geleden had Galatasaray er niet bepaald voor gezorgd dat het met een gerust hart naar Steaua Boekarest kon afreizen. Het werd toen 2-2. In Roemenië slaagden de Turken er niet in om de situatie nog naar hun hand te zetten. In tegendeel: Steaua won de terugwedstrijd. Een doelpunt van Nikolita op het uur was voldoende voor de zege.

Basel maakt het thuis af
Het Zwitserse Basel mag dus wel naar het kampioenenbal. Twee weken geleden eindigde de heenmatch in Portugal tegen Guimaraes op 0-0. In eigen huis kon Basel wel afstand nemen van de Portugezen. Stocker scoorde na elf minuten de openingsgoal. Fajardo gaf de bezoekers weer hoop door op het kwartier de gelijkmaker te scoren vanaf de stip. Iets voor het uur leek Eren Derdiyok de goal van de kwalificatie te maken. Dat bleek het ook te zijn, want de bezoekers konden niet meer tegenscoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties