Olsen geen Deens bondscoach meer na 2010

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Olsen geen Deens bondscoach meer na 2010
Foto: © SC

RSC Anderlecht zal nog zo'n twee jaar moeten wachten wil het Morten Olsen strikken als nieuwe trainer. Tot zo lang blijft hij bondscoach van Denemarken. Daarna zwaait hij er af want hij wil zijn contract niet meer verlengen.

Denemarken plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika wordt de allerlaatste klus voor Morten Olsen als bondscoach van het land. Daarna wil de 59-jarige Deen die in België voetbalde voor clubs als Cercle Brugge en RSC Anderlecht weer bij een team aan de slag.

Morten Olsen leidt de Denen al sinds 2000. Ondanks teleurstellende resultaten (geen kwalificatie voor het WK 2006 en Euro 2008) stond hij nooit ter discussie. In eigen land wordt hij gezien als de beste optie en de Deense voetbalbond wil Olsen nooit van de hand doen. In de krant Ekstra Bladet heeft de in België wonende oefenmeester wel al aangegeven dat hij na het WK 2010 niet meer zal doorgaan als Deens bondscoach.

In de jaren '90 was Olsen al aan de slag bij een aantal teams. Hij trainde onder meer Ajax Amsterdam, 1.FC Köln en in Denemarken Brøndby IF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties