Wat brengt het nieuwe seizoen?

Maarten Vandenabeele
| 9 reacties
Wat brengt het nieuwe seizoen?
Foto: © SC

Dit weekend start de Serie A 2008-2009. Het belooft een seizoen te worden om duimen en vingers van af te likken. We doen de personeelswijzigingen bij de titelkandidaten voor u uit de doeken.

Titelkandidaat nummer 1 is opnieuw Inter. De Nerazzurri bleven rustig op de transfermarkt, maar ruilden coach Mancini wel in voor José Mourinho (foto). De Portugees gaf al lang aan in Italië te willen coachen en hij moet er vooral voor zorgen dat Inter in de Champions League eindelijk eens kan schitteren. De Ghanese middenvelder Muntari moet vooral als een versterking in de breedte worden gezien. Met de aankoop van winger Mancini werd titelconcurrent Roma verzwakt en Adriano zou terug op zijn sterkst staan na enkele moeilijke maanden, al moet je met de Braziliaan altijd in de voorwaardelijke wijs spreken. Voor het sluiten van de transferperiode probeert Mourinho zijn landgenoot Quaresma nog los te weken bij Porto. Balotelli, een jaar sterker, zou wel eens het geheime wapen kunnen worden: in de Supercup liet hij alvast veelbelovende acties zien.

AS Roma, de enige uitdager de jongste twee seizoenen, neemt opnieuw de handschoen op. Spalletti zag, na Chivu vorige zomer, alweer een sterkhouder naar Inter trekken (Mancini). Ook Giuly keerde de hoofdstad de rug toe. In ruil kwamen Julio Baptista, Riise en de beloftevolle Fransman Menez de rangen versterken.

Juventus, vorig seizoen derde, versterkte zich in elke geleding. In de verdediging kwamen de zowat op elke positie inzetbare Mellberg en de Kroaat Knezevic erbij. Op het middenveld deden de Bianconeri met de in Italië gehate Poulsen een opmerkelijke transfer, maar de eerste optredens van de Deen geven Ranieri gelijk. Voorin betaalde Juventus een pak voor Amauri (foto), die overkomt van Palermo. Bovendien kwamen drie beloftevolle youngsters terug van een uitleenbeurt: De Ceglie, Marchisio en Giovinco zijn vanaf dit seizoen volwaardige leden van de Juvekern. Nocerino en Palladino zijn de belangrijkste vertrekkers.

Op positie vier eindigde Fiorentina vorig seizoen en nu willen de Viola nog een stap vooruit zetten. Met Gilardino werd de voorhoede gevoelig versterkt. Het binnenhalen van Jovetic, Melo en Vargas getuigt van veel ambitie, net als het huren van Almiron, die bij Juve niet aan de bak kwam, maar daarvoor bij Empoli bewezen had te kunnen voetballen. Met Ujfalusi verliest Fiorentina wel een sterke verdediger.

AC Milan ontgoochelde vorig seizoen en haalde heel wat ronkende namen om dit jaar beter te doen. De spectaculairste transfer in Europa is ongetwijfeld de overgang van Ronaldinho naar de Rossoneri. Ook Zambrotta (foto) kwam van Barcelona naar Milaan. Flamini kwam transfervrij over van Arsenal en met Borriello werd een doelpuntenmachine teruggehaald. Op de valreep keerde ook Shevchenko terug naar het oude nest en werd de verdediging aangevuld met Senderos, die net als Sheva gehuurd wordt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties