Speeldag 4: Ploegen op zoek naar vertrouwen

Kevin Pieters
| 2 reacties
Speeldag 4: Ploegen op zoek naar vertrouwen

Dit weekend staat de vierde speeldag op het programma in de Tweede Klasse. In Tweede Klasse is alles mogelijk, maar één ding staat vast: leider Sint-Truiden krijgt een rustdag. Voetbalkrant blikt vooruit.

Na drie speeldagen staat KVK Tienen mee aan de leiding met zeven punten uit drie wedstrijden. De Suikerjongens krijgen RS Waasland over de grasmat. Een uitgebreide voorbeschouwing van deze wedstrijd vindt u ook op Voetbalkrant

FC Brussels heeft tot nog toe niet echt weten schitteren in Tweede Klasse. Het won wel haar eerste twee competitiewedstrijden met het kleinste verschil tegen Beveren en Virton, maar verloor tegen Waasland met 2-1 op de derde speeldag. Trainer Marc Grosjean treft met zijn Brussels een ploeg met weinig zelfvertrouwen, namelijk OH Leuven. De Leuvenaren behaalden vorige week hun eerste punt van de competitie tegen Virton. Ad interim trainer Tom De Cock zag vorige week wel een sprankeltje hoop op verbetering. “Een aantal jongens steekt niet echt in een geweldige vorm. En toch creëerden we vorige week genoeg kansen om de wedstrijd te winnen”. Met andere woorden, als het hoofd mee wilt, mag Brussels zich verwachten aan een lastig duel. Het is nu aan de nieuwe trainer, Marc Wuyts, om zijn ploeg terug op de rails te krijgen.

Met de verplaatsing naar SK Beveren staat voor VW Hamme een derde zware opdracht in vier speeldagen op het programma. VW Hamme sprokkelde twee punten uit de confrontatie met SK Ronse en Sint-Truiden. Tegen Lierse SK verloor VW Hamme op de openingsspeeldag. Bij de Bevenaren waren ze absoluut niet te spreken over de wanprestatie tegen Olympic Charleroi vorige week. Het verloor met 2-3. Tegen FC Brussels ging SK Beveren ook al onderuit met 1-0. Met drie punten uit drie wedstrijden doet SK Beveren er best aan te winnen. Bij de bezoekers is het vooral uitkijken naar de prestaties van Vincenzo Verhoeven. De ex-spits van Germinal Beerschot liet zich vooral in de wedstrijd tegen Sint-Truiden positief opmerken met zijn snelle tegenacties. De Bevenaren kunnen echter niet rekenen op Sadio Ba die mogelijks sukkelt met een hamstringblessure.

SK Ronse ontvangt R Antwerp FC. Een treffen dat voor stamnummer één de uitgelezen mogelijkheid is om revanche te nemen voor de vroege bekeruitschakeling. Het was SK Ronse dat twee weken geleden op de Bosuil met 1-2 ging winnen. Trainer Bart Van Renterghem doet het met SK Ronse in de competitie ook niet slecht. Winst tegen Olympic Charleroi en een gelijkspel tegen Hamme geeft vier punten na twee speeldagen. Vorige speeldag was Ronse vrijgesteld. De Greatold heeft de topper tegen Lierse SK niet weten te winnen (0-0) en speelde eerder ook al gelijk tegen KVSK United (1-1). Tegen Eupen won Antwerp dan weer gemakkelijk. Wil het de aansluiting met de top behouden, kan Antwerp maar best revanche nemen voor de bekeruitschakeling. Trainer Dimitri Davidovic kan zondag beroep doen op zijn nieuwste aanwinsten Adamo Coulibaly en Kiko Insa Bohigues.

Nieuwkomer Luik FC krijgt de lastige verplaatsing naar het Lisp voorgeschoteld zondagmiddag. De Luikenaren geven met vier punten uit drie wedstrijden toch te kennen dat ze een te duchten tegenstander zijn. KVKS United werd zelfs vorige speeldag met het kleinste verschil huiswaarts gestuurd. Bij Lierse, dat zich bij de start van het seizoen zelf uitriep tot dé titelkandidaat, zal men nog niet geheel tevreden kunnen zijn over het geleverde spel. De Pallieters wonnen dan wel hun eerste competitiewedstrijd op het veld van Hamme (1-2), tegen Antwerp werd ‘slechts’ gelijk gespeeld. Lierse wel op schema, maar op Antwerp liet geelzwart zien creativiteit te missen om een ‘topwedstrijd’ in hun voordeel te doen kantelen. Thomasz Radzinski werd voor dit euvel aangetrokken, maar komt pas op speeldag 5 in actie.

Eupen mistte zijn competitiestart. Het ging kansloos onderuit op de openingsspeeldag tegen Antwerp en verloor van Namen vorige week. Luik FC werd dan weer nipt huiswaarts gestuurd met een 2-1 overwinning. Oostende, dat zondag richting het Duitstalig landsgedeelte reist, zorgde in haar vorige wedstrijden voor heel wat (tegen)doelpunten. De kustploeg wist in drie wedstrijden al tien keer te scoren, maar kreeg zelf ook tien goals te slikken. Benjamin Mokulu Tembe en Marc-Eric Guei wisten beiden de weg naar doel al vier keer te vinden. Achteraan blijft het zoeken naar een betere organisatie. Een duel dat alle kanten op kan.

KVSK United krijgt het bezoek van het Waalse Namen en doet er best aan deze ontmoeting tot een goed einde te brengen. Hoewel de Limburgers met een weekje vertraging, lees rustdag, aan de competitie begonnen en meteen de Greatold op een gelijkspel wisten te houden, konden ze vorige week niet bevestigen. Middenvelder Sébastian Stassin vatte de seizoensstart van KVSK als volgt samen: “Er moet inderdaad gepraat worden op het veld. Eerlijk gezegd gebeurt het nog niet genoeg. We zijn veel te braaf op het veld”. En over morgen is Stassin duidelijk: “Inderdaad, we moeten winnen. Een vier op negen is dan niet eens zo’n slechte start, maar dan moet er morgen wel gewonnen worden.” Namen kende tot nog toe een droomstart: winnen van Deinze en Eupen, onderuit tegen Tienen. De Waalse verdediging liet zich in deze drie wedstrijden slecht tweemaal verrassen en vatten deze wedstrijd met vertrouwen aan.

Met Virton – Olympic Charleroi staat meteen een belangrijk duel in de staart van de competitie op het menu. De Doggen lijken het vertrek van o.a. Guy Niagbo en Hervé Kambou nog niet verteerd te hebben. Met slechts drie punten uit drie wedstrijden en met twaalf tegendoelpunten lijkt de verplaatsing naar Virton geen cadeau. Hoewel, Virton is momenteel de rode lantaarn van Tweede Klasse. Waasland en Brussels waren een maatje te sterk en tegen OH Leuven sprokkelde Virton haar eerste punt. Een dubbeltje op zijn kant voor beide ploegen dus.

FC Doornik tenslotte moet op bezoek bij KMSK Deinze. Een special wedstrijd voor Doornik-trainer Gerrit Laverge. Een tiental maand geleden werd de Korterijkzaan nog aan de deur gezet door het bestuur van Deinze met slaande deuren. FC Doornik start deze wedstrijd ongeslagen: winst tegen Waasland en tweemaal gelijk tegen Oostende en Tienen. “Dat neemt niet weg dat Deinze-Doornik een vroege zespuntenwedstrijd is", beseft Laverge. "We moeten van elkaar winnen om in tweede klasse te kunnen overleven. Dat geldt zowel voor mijn ploeg als voor Deinze. Deinze denkt dat Doornik een haalbare kaart is, wij denken net hetzelfde over Deinze. Donderdag heb ik iedereen met de voetjes op de grond proberen zetten. Want na de bekerloting (Doornik mag naar Anderlecht) was er enige euforie in ons kamp." KMSK Deinze, voorlopig op een zeventiende plek, kan minder goede papieren voorleggen: verlies tegen Namen en Oostende en een gelijkspel tegen Luik FC.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties