Meeuws: 'Er valt iets te rapen in Turkije'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Meeuws: 'Er valt iets te rapen in Turkije'

Volg België nu via WhatsApp!

Walter Meeuws, ooit bondscoach van de Rode Duivels, blijft optimistisch voor België na de wedstrijd tegen Estland. Hij denkt dat er voor de Belgen zeker iets te rapen valt in Istanbul.

Walter Meeuws is blij dat de Belgen met een zege konden beginnen bij de WK-voorronde. Hij vindt dan ook dat de Rode Duivels, zeker op basis van de eerste helft, kans maken op puntenwinst in Turkije. De geschiedenis zit onze landgenoten zeker mee. De wedstrijd wordt gespeeld in het Ali Sami Yen Stadion. Daar speelde België met het oog op het WK'98 ook een voorrondewedstrijd en er werd met 1-3 gewonnen. Luis Oliveira was toen de auteur van de drie Belgische goals.

Meeuws looft alvast Sonck en hoopt dat die ook in de basis staat tegen Turkije. "Er is momenteel maar één spits die telkens op de juiste plaats opduikt en dat is Wesley Sonck. Kevin Mirallas woekert te veel met zijn krachten en mist nog de koelbloedigheid van Sonck. Tom De Sutter kan ook een optie zijn. Chapeau voor zijn invalbeurt. Hij is balvast, maar kan ook iemand alleen voor doel zetten. Dat kunnen er niet veel", aldus Meeuws op Sporza.

De ex-bondscoach vindt dat men Turkije ondanks hun halve finaleplaats op het afgelopen EK, niet moet gaan overschatten. "Turkije is nu ook geen grootheid. Ik hoop dat we nu niet weer alles gaan vastzetten en achteruit zullen kruipen", besluit Meeuws met een wijze raad voor bondscoach René Vandereycken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties