Engelse eerste minister wil voetbal voor alle fans

Philippe Crols
| 1 reacties
Engelse eerste minister wil voetbal voor alle fans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland begon goed aan de WK-kwalificatiereeks. Het won tegen Andorra en Kroatië, maar lang niet alle Engelsen konden dat live zien gebeuren. De Engelse eerste minister, Gordon Brown, vindt dat niet kunnen.

µZo werd de wedstrijd tegen Kroatië namelijk uitgezonden op een betaalzender, Setanta. Ongeveer 1.55 miljoen mensen zouden de partij live gevolgd hebben op televisie. Dat is veel minder dan gewoonlijk. Normaal worden de wedstrijden van het Engelse elftal uitgezonden door ITV of BBC.

"Het is niet leuk dat heel wat supporters de wedstrijden van het nationale elftal niet live hebben kunnen bekijken. De fans vragen zich af waarom ze het team niet live aan het werk konden zien", aldus Brown. Er zouden plannen zijn om de wedstrijden van het Engelse elftal voortaan te laten uitzenden door een zender die door iedereen bekeken kan worden.

Setanta betaalde ongeveer zes miljoen euro voor de rechten van Kroatië - Engeland. Volgens de betaalzender wilde niemand anders een faire prijs voor de rechten betalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties