Achterbroek wint vlotjes van Anderlecht 2

viki meeuwis

Op de derde speeldag in de tweede klasse van het vrouwenvoetbal trok Achterbroek, dat een zes op zes had behaald in de eerste twee wedstrijden, naar Anderlecht dat met een twee op zes stond na twee gelijke spelen.

Anderlecht 2 is vooral een jong team met speelsters die worden klaargestoomd voor de eerste ploeg. Achterbroek startte dus als favoriet aan de wedstrijd.

De wedstrijd begon explosief toen Helen Koch al direct kon doorbreken en passen naar Dorien Debacker die de 0-1 tegen de netten tikte. Daarop volgden nog een tweetal kansjes voor de thuisploeg die vlot door de Achterbroekse defensie onschadelijk gemaakt. Na 23 minuten werd het dan 0-2 na een goal van Dorien Debacker haar tweede goal na een pass van Stephanie Ehlen. Voor rust werd het ook nog 0-3 toen Helen Koch die eerder ook nog de lat had getroffen doorbrak en opzij legde voor de goedgevolgde Stephanie Ehlen die er makkelijk 0-3 van maakte.

In de tweede helft controleerde Achterbroek de wedstrijd tegen een verslagen Anderlecht. In de 70ste minuut ging Gitte Vanwesenbeeck alleen op doel af en na een mooie lob stond het 0-4. Anderlecht redde de eer via Fransesca Bordenga en in de slotfase legde Petra Roebben de 1-5 eindcijfers vast.

Auteur: Kevin Van Hooydonck