Scifo: 'Waarom liet Anderlecht Baseggio gaan?'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Scifo: 'Waarom liet Anderlecht Baseggio gaan?'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Walter Baseggio herleeft dezer dagen in het shirt van seizoensrevelatie Excelsior Moeskroen. Trainer Enzo Scifo steekt dan ook zijn lof voor de middenvelder niet weg. "Waarom liet Anderlecht hem gaan?", vraagt Scifo zich af.

Walter Baseggio beleeft nog eens hoogdagen in zijn erg grillige carrière. Hij vervult een belangrijke rol bij Excelsior Moeskroen dat nu met een 12 op 12 bovenaan het klassement prijkt. Het heikele punt bij Baseggio blijft evenwel zijn gewicht. "Ze zeggen dat hij vijf kilogram te zwaar staat, maar dat is overdreven. Hij heeft wel een beetje overgewicht maar hij werkt heel hard en slaat geen enkele training over. Als hij niet zou presteren, stond hij ook niet in de ploeg. Ik wil hem niet plezieren, maar momenteel speelt hij gewoon erg goed", aldus Enzo Scifo op Sporza.

"Het probleem van Walter is dat hij nog maar naar een bord moet kijken en hij al een kilogram meer weegt. Dat is jammer natuurlijk. Walter weet dat zelf ook, maar hij doet zijn uiterste best", gaat Scifo verder. Beiden speelden ook nog samen bij Anderlecht. "Ik begrijp niet waarom ze hem hebben laten vertrekken. Hij heeft er toch bewezen dat hij het internationale niveau aankan. Ik ben er zeker van dat er een aantal trainers waren die Baseggio niet in hun plannen zagen passen, maar het bestuur wou hem wel houden. Als ik moet kiezen tussen Walter en Lucas Biglia, dan kies ik voor Walter ook al ben ik fan van spelers zoals Biglia", besluit Scifo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties