Capellen wil Sampil niet vrijgeven UPDATE

De Nijs Michael
| 3 reacties
Capellen wil Sampil niet vrijgeven UPDATE

Abdoulaye Sekou Sampil zal de komende maanden nog niet kunnen aantreden voor FC Eindhoven. De Franse aanvaller wordt namelijk niet vrijgegeven door derdeklasser Capellen.

Eind augustus verbrak Sekou Sampil eenzijdig zijn contract bij Capellen, de Franse aanvaller maakte daarbij gebruik van de fameuze wet van 1978 betreffende de betaalde uitoefening van sportprestaties. Toch is de zaak nog niet van de baan, want Capellen weigert nog steeds om de speler vrij te geven en wordt daarin gevolgd door de Belgische voetbalbond. 

Capellen eist een vergoeding voor de spits, die aan de slag gaat bij de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Maar in Eindhoven wil men van een vergoeding niets weten, waardoor de situatie muurvast zit. FC Eindhoven hoopt nu dat Capellen en Sampil zelf tot een akkoord kunnen komen. Zolang dat niet het geval is, zal coach Marc Brijs de Fransman niet opstellen.

UPDATE:

Intussen meldt Capellen dat Sekou Sampil zich afgelopen maandag opnieuw heeft aangemeld bij de club. De Fransman kwam tot de vaststelling dat het onmogelijk is om bij een andere club aan de slag te gaan zonder zijn contract af te kopen. Sampil stemde daarom in met een voorstel van Capellen, daardoor zal Sampil tot eind dit jaar bij Capellen blijven. Daarna mag de speler vertrekken bij de derdeklasser.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties