Wie is sterkste in Milaan?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wie is sterkste in Milaan?
Foto: © SC

De vijfde speeldag van de Serie A staat vooral in het teken van de Derby della Maddonina. Inter en AC Milan kijken elkaar recht in de ogen. Juventus staat voor een lastige verplaatsing en Roma krijgt het sterk gestarte Atalanta op bezoek.

Leider Inter hoopt de eerste plaats te behouden, waardoor rivaal Milan best overwonnen wordt. Bovendien zouden de Rossoneri alweer een psychologische tik krijgen, maar omgekeerd is dat natuurlijk ook het geval. De kampioen is de uitploeg en Mourinho laat wellicht één van zijn traditionele drie spitsen afzakken naar het middenveld. Cruz mag na zijn doelpunt tegen Lecce aanspraak maken op een basisplaats. Cambiasso en Vieira (foto) zullen samen centraal op het middenveld opereren.
Na 2 opeenvolgende overwinningen kan een derbyzege Milan definitief lanceren in de titelstrijd. Pirlo is nog steeds out en nu ligt ook Borriello in de lappenmand, waardoor Pato zal starten. Seedorf lijkt centraal achter de Braziliaanse tweemansvoorhoede, met ook nog Kakà, te zullen postvatten.

Sampdoria is slecht aan het seizoen begonnen, maar hield Inter wel al op een gelijkspel. Dit keer komt Juventus op bezoek. De Bianconeri lieten punten liggen tegen Catania en moeten eigenlijk winnen in Genua om de rust in huis te behouden. Ranieri ziet Camoranesi (foto) terugkeren, maar in de verdediging viel Legrottaglie uit. Poulsen krijgt rust, waardoor Marchisio opnieuw kan starten.
Mazzari heeft weinig selectieproblemen. Voorin krijgt Cassano het gezelschap van Delvecchio of Bonazzoli. Verdediger Campagnaro, in het tussenseizoen even in de belangstelling van Juve, is out.

AS Roma voelde zich bekocht tegen Genoa en wil revanche nemen tegen Atalanta. Dat zal wel zonder De Rossi moeten gebeuren, die rood pakte tegen Genoa en een schorsingsdag uitzit. Totti is nog steeds niet fit en ook Pizarro en Baptista kunnen niet spelen. Ook Aquilani is niet 100%, maar zal op de tanden moeten bijten wegens de vele blessures in de kern.

Prandelli verwacht een krachtige reactie van zijn Fiorentina na de blamage tegen Lazio en de magere 4 op 12. Genoa moet het kind van de rekening worden. Iedereen is fit. Gilardino krijgt, wegens zijn vormpiek, geen rust. Op het middenveld komt Donadel in de ploeg, ten nadele van Almiron.
Bij Genoa, dat al de scalp van Milan en Roma heeft, mag Vanden Borre wellicht centraal op het middenveld starten.

Lazio is, de 4-1 in Milaan uitgezonderd; uitstekend gestart aan het seizoen. De Biancocelesti willen die lijn doortrekken in Turijn. Rossi stuurt wellicht dezelfde elf de wei in die Fiorentina klopten. Bij Torino wil Bianchi het ongelijk van Lazio bewijzen: de Romeinen legden hem niet definitief vast nadat hij er een half seizoen speelde.

De andere wedstrijden van de vijfde speeldag:


Bologna - Napoli
Catania - Chievo
Lecce - Cagliari
Palermo - Reggina
Udinese - Siena
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties