Groep E: ManU en Villarreal winnen

Kevin Vanbuggenhout

Op de eerste speeldag van de Champions League eindigden de wedstrijden in groep E op een gelijkspel. Op de tweede speeldag wisten er wel twee ploegen te winnen en dat waren Manchester United en Villarreal.

Aalborg - Manchester United 0-3
Het Deense Aalborg hoopte na het gelijkspel op een nog grotere stunt tegen bekerhouder Manchester United. In een sfeervol stadion dicteerde ManU echter van in het begin de wet. Ronaldo ging doorjagen en onderschepte de uittrap van Zaza. De bal belandde bij Berbatov die in één tijd naast trapte. Nadat O'Shea een hoekschop devieerde trapte Ferdinand meteen op doel. Zaza redde met een voetreflex. Man Utd had zeker in de eerste twintig minuten veel balbezit en zette goed druk. Halverwege de eerste helft werd het overwicht in beloond. Giggs stak goed door en Rooney schoot raak: 0-1. Beide ploegen zagen in de eerste helft elk één speler gekwetst uitvallen. Voor Man United was dat Paul Scholes na een dik kwartier, voor Aalborg was dat Beauchamp

Manchester United zocht een tweede doelpunt en Aalborg hielp een handje. Augustinusson miste zijn controle en Berbatov had de bal voor het binnenschieten: 0-2. Met zijn eerste doelpunt voor Manchester hielp Berbatov zijn club aan een veilige voorsprong. De Engelse landskampioen moest vlak voor het uur wel weer een geblesseerde Wayne Rooney vervangen. Dat verhinderde ManU niet om de dominerend ploeg te blijven. Aalborg geraakte nooit heel dicht bij een doelpunt, de beste kansen bleven voor United. De bezoekers zagen een doelpunt afgekeurd voor handspel. Giggs omspeelde Zaza, maar de hoek was te scherp geworden. Giggs schoot in het zijnet. Een schot van Tevez zoefde net over. Elf minuten voor het einde werd het toch 0-3. Ronaldo zette voor naar Berbatov. De Bulgaar maakte een schaarbeweging en knalde heerlijk binnen. Vijf minuten later speelden dezelfde spelers zich weer in de hoofdrol. Na een goede doorsteekpass van Berbatov omspeelde Ronaldo de doelman. Maar ook Ronaldo geraakte dan niet verder dan het zijnet. Titelverdediger Manchester United won met 0-3 en pakte zo zijn eerste overwinning in deze CL-campagne.

Villarreal - Celtic Glasgow 1-0
Celtic kon maar beter een nieuwe uitnederlaag vermijden. Villarreal wist dat een zege goed was voor een 4 op 6. Celtic stond in de openingsminuten ver achterin, maar geraakte snel goed georganiseerd. Villarrea had wel het balbezit, maar Celtic ging zich in de loop van de eerste helft ook op dat vlak in de debatten mengen. Halverwege de eerste helft was Villarreal niet ver van een eerste treffer. Rossi werd met een lange bal diep gestuurd. Zijn schot werd door Boruc in de voeten van Liorente geduwd. Liorente had veel tijd, maar raakte de bal niet zuiver. Het schot ging dan ook ver naast. Drie minuten voor de rust kreeg Celtic dan een reuzekans na een blunder van Diego Godin. Samaras stevende alleen op doel af. De Griekse aanvaller geraakte niet voorbij de uitgekomen Diego Lopez. 0-0 na een gelijkopgaande eerste helft.

Beide ploegen gingen er vol voor in het begin van de tweede helft. Rossi kon oprukken en schoot via een Celtic-been net naast. Villarreal duwde Celtic meer en meer achteruit. De thuisploeg verdiende stilaan een voorsprong, al werden er geen grote kansen gecreëerd. Villarreal werd toch beloond bij een standaardsituatie. Senna draaide een vrije trap in doel: 1-0. Een kwartier voor tijd was Celtic dicht bij de gelijkmaker. McGeady liet de bal niet botsen en speelde in één keer door. De uitstekende volley van McDonald viel op het dak van het doel. In de slotfase maakte Celtic geen aanspraak meer op de 1-1, de beste kansen waren nog voor Villarreal. De score wijzigde niet meer en zo had Villareal de drie punten beet. Villarreal is alvast goed gestart aan zijn Champions League-avontuur, voor Celtic Glasgow is dat allerminst het geval.