STVV ziet Club Luik (voorlopig) naar Seraing trekken

Nico Wieme
| 3 reacties
STVV ziet Club Luik (voorlopig) naar Seraing trekken
Foto: © SC

Club Luik was een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie om de thuismatchen af te haspelen, maar dat bleek moeilijker dan gedacht. Met Sint-Truiden werd (nog) geen akkoord bereikt, maar de Luikenaars vonden voorlopig wel onderdak bij Seraing.

Omdat het stadion van Verviers, waar Club Luik tot nu toe zijn thuismatchen afwerkte, niet meer voldoet aan de normen voor tweede klasse, moesten de Luikenaars op zoek naar een nieuwe thuishaven. 

Uit emotionele overwegingen zag de club aanvankelijk een verhuis naar Standard of Seraing niet zitten en leek een deal met Sint-Truiden in de maak. Alleen waren niet alle STVV-supporters dat idee genegen. Bijna de helft sprak zich in een poll uit tegen de komst van de Luikse tweedeklasser.

Uiteindelijk viel de keuze toch op het Stade du Pairay van Seraing, al gaat het maar om een tijdelijke oplossing. Club Luik zal tot eind december zijn thuismatchen in het stadion van de derdeklasser spelen, maar daarna moet het op zoek naar een nieuwe oplossing.

De supporters van de traditieclub zouden liever een oplossing op lange termijn zien en hopen op een nieuw stadion in Ans. Dat dossier zit echter volledig in het slop. Voorlopig kan Club Luik dus bij de buren van Seraing terecht, maar wat er na Nieuwjaar te gebeuren staat, valt nog af te wachten. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties