Groep A: Chelsea blijft steken in Cluj

In groep A viel er woensdag toch wel een verrassing te noteren. Het Roemeense Cluj kon in eigen huis namelijk Chelsea in bedwang houden. In de andere wedstrijd toonde Roma zich de betere van Bordeaux.

Roma buigt achterstand om
AS Roma moest in Bordeaux zeker winnen na de uitschuiver van twee weken terug tegen Cluj. Toch begonnen de Romeinen niet bijster goed. Na achttien minuten waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen. Gourcuff kon de score openen. Tien minuten voor rust moesten de Fransen wel een opdoffer incasseren. Henrique kreeg zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Na de pauze nam Roma over. Vucinic maakte iets over het uur gelijk en enkele minuten later kon Baptista Roma op 1-2 zetten. De ex-speler van Real nam in de slotfase alle twijfels weg door nog een tweede maal te scoren.

Cluj bedwingt Chelsea
Chelsea is er niet in geslaagd de drie punten mee te nemen uit Roemenië. Het bleef steken op een 0-0-gelijkspel. De bezoekers uit Engeland domineerden de wedstrijd wel, vooral in de tweede helft. Frank Lampard en Didier Drogba waren echter niet scherp genoeg voor doel. Aan de overkant miste Eugen Trica dan weer een uitstekende mogelijkheid net voor rust. Hij raakte ook nog de paal in de tweede helft. Dankzij dit gelijkspel staan beide teams met vier punten aan de leiding.