Groep D: Liverpool en Atletico slaan kloof

Nico Wieme
| 1 reacties

Liverpool en Atletico Madrid hebben een schitterende zaak gedaan. De Engelsen versloegen vrij simpel PSV met 3-0, de Spanjaarden stuurden Marseille met een 2-1-nederlaag naar huis. Beide teams slaan een kloof van zes punten.

Op de tweede speeldag van de Champions League stond PSV in groep D een zware verplaatsing naar Liverpool te wachten. Na de pijnlijke 0-3-afgang op de openingsspeeldag tegen Atletico Madrid waren de troepen van Huub Stevens quasi verplicht om iets te rapen over de plas.

De Engelsen startten de campagne goed met een 1-2-zege bij Olympique Marseille. Atletico Madrid ontving het bezoek van Marseille. Eric Gerets en zijn spelers moesten al bijna punten pakken in Madrid om hun kansen op de achtste finales niet voortijdig te verspelen.

Liverpool – PSV       3-0

Liverpool nam een droomstart. Bij de eerste corner van de partij rukte Torres zich los van Bréchet, PSV-doelman Isaksson kon in eerste instantie nog redding brengen met de voet, maar was kansloos op de herneming van Kuyt. De Eindhovenaren probeerden zich langzaam aan in de match te knokken, maar dat was alles behalve evident tegen een op balbezit spelend en snel storend Liverpool.

Het vroege openingsdoelpunt deed de partij geen deugd. Liverpool controleerde rustig en het was wachten tot iets voor halfweg de eerste helft op enig doelgevaar. Keane claimde tevergeefs een strafschop nadat hij, vrijgespeeld door Riera, door Salcido lichtjes gehaakt werd in de zestien. Op het halfuur kopte Torres een hoekschop nipt naast.

Drie minuten later verdubbelde Keane de score door een gemeten voorzet van Torres in één tijd binnen te trappen. Liverpool drong niet meer aan in de eerste helft en liet het balbezit na de 2-0 aan PSV, maar de Nederlanders waren niet bij machte om de Engelsen pijn te doen.

Bakkal zorgde kort na de herneming voor de eerste echte PSV-dreiging. Zijn schot kon Reina echter niet verontrusten. De gloeilampenformatie ging nu iets meer haar kans en dat resulteerde op het uur in een gevaarlijke schuiver van Amrabat nipt naast. Na twintig minuten zonderde Kromkamp met een slechte terugspeelbal Torres alleen voor Isaksson af; de Spanjaard nam het geschenk niet in ontvangst en besloot voorlangs.

Een kwartier voor tijd legde Marcellis de doorgebroken Torres neer en mocht zich gelukkig prijzen dat hij daarvoor slechts geel kreeg. Gerrard maakte van de vrijschop gebruik om Liverpool met een strak schot op 3-0 te schieten. Nog geen minuut later zorgde Koevermans voor de eerredder. Daarmee stond ook de eindstand op het bord.

Atletico Madrid – Olympique Marseille 2-1

Net als Liverpool begon ook Atletico Madrid in een zetel aan de match. Na vier minuten trapte Aguëro (foto links) de bal voorbij Marseilledoelman Mandanda. Voor de Fransen had het anders kunnen lopen, had Valbuena na amper één minuut niet voorlangs besloten. Toch knokte Marseille zich weer in de match. Op het kwartier kopte Niang na een mooie aanval de gelijkmaker tegen de touwen.

Lang konden de Zuid-Fransen niet genieten van dat doelpunt, want zes minuten later tikte Raul Garçia een vrije trap van Pernía in doel. Daarna bloedde de partij dood. Enkel Garçia (Madrid) en Niang (Marseille) zorgden elk met een hard schot nog voor enige opwinding in de eerste helft.

In de tweede helft probeerde Marseille wel aan te dringen, maar uiteindelijk viel er niet veel meer te beleven. Iets voorbij het uur moest Mandanda alles uit de kast halen op een schot van Sinama Pongolle. De ploeg van Gerets kon nadien nog amper voor gevaar zorgen, de thuisploeg drong niet meer aan, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.