Pots geeft fout toe

Nico Wieme
| 11 reacties
Pots geeft fout toe

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Tim Pots reageert in Het Laatste Nieuws op de aantijgingen van Johan Boskamp aan zijn adres. De scheidsrechter, die al twee weken na elkaar onder vuur ligt, toont begrip voor de reactie van de Dendercoach.

Het zijn niet de plezantste weken voor Tim Pots. De coming man binnen het scheidsrechterskorps krijgt al twee weken na elkaar met snoeiharde kritiek af te rekenen. Tijdens Westerlo-Moeskroen haalde de Oost-Vlaming zich met enkele dubieuze beslissingen de woede van Jan Ceulemans en Enzo Scifo op de hals.
 
Als een patat
Afgelopen weekend vond Johan Boskamp dan weer dat Pots “als een patat” had gefloten. “Ik zag handspel bij het eerste doelpunt van Bjorn Vleminckx (foto onder) en buitenspel bij de 3-0”, aldus Bossie. “In tien minuten was het zo voor ons afgelopen.”
 
Boskamp heeft gelijk
Pots herbekeek de beelden en reageert rustig op de kritiek. “Ik zie geen handspel bij het eerste doelpunt. Maar over de derde goal heeft Boskamp wel gelijk. Vleminckx staat effectief 30 centimeter voor de laatste verdediger als de pass vertrekt.”
 
Pots zelf kon dat onmogelijk zien; het was aan zijn grensrechter om te reageren. Toch verdedigt de ref zijn collega. “Ik probeer me in de plaats van mijn assistent te verplaatsen: de bal wijkt onderweg nog af, dan is het in een fractie van een seconde moeilijk om de positie van Vleminckx voordien te memoriseren.”
 
Begrip
Boskamp verwees ook naar het loon van 1500 euro per wedstrijd voor de scheidsrechters. “Daar moet mijn vader een hele maand voor werken”, sneerde de Rotterdammer richting Pots.
 
“Ik begrijp hem wel. Voor Dender was dit een heel belangrijke match. Hij was ontgoocheld en dan heb je de emoties onmiddellijk na een match. Ik hecht dan ook niet te veel belang aan zijn uitspraken”, toont Pots begrip voor Boskamp.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties