BL Kort: Van Buyten scoort, maar Bayern wint niet

Bayern München blijft sukkelen. Het leek tegen Bochum op weg naar een makkelijke zege, maar het werd uiteindelijk nog 3-3. Daniël Van Buyten speelde mee en scoorde. De topper tussen Stuttgart en Bremen draaide uit op winst voor de thuisploeg.

Van Buyten scoort
Bayern stond behoorlijk onder druk, maar leek wel makkelijk te zullen winnen van Bochum. Daniël Van Buyten scoorde al snel de openingsgoal, maar na een halfuur maakte Sinan de treffer teniet. Bayern kon dankzij een goal van Ze Roberto nog wel met een voorsprong de rust in. In de tweede helft diepte diezelfde Ze Roberto de voorsprong uit. Dabrowski zorgde in het slot nog voor spanning door de 3-2 te scoren. Twee minuten later legde Grote de gelijkmaker binnen: 3-3.

Bremen ten onder in Stuttgart
Werder Bremen kon al het goeds van de voorbije weken niet bevestigen in Stuttgart. Khedira en Trasch zorgden voor de 2-0-voorsprong bij rust. Na de pauze kon Hilbert er nog 3-0 van maken. De treffer van Diego was slechts voor de eer. Lanig legde op het einde de 4-1-eindstand vast.

Ba wijst Hoffenheim de weg
Nieuwkomer Hoffenheim blijft het goed doen. Het won met 2-1 van Eintracht Frankfurt. In de tweede helft kon Demba Ba de score openen. Steinhoffer maakte halverwege de tweede periode gelijk, maar de ex-spits van Moeskroen kon met zijn tweede van de middag voor de zege van Hoffenheim zorgen.

Voronin nekt ex-club
Leverkusen kon de sprong naar de leiding niet maken. Het maakte geen goal tegen HBSC en helemaal op het einde nekte uitgerekend Voronin Bayer: 0-1.

Köln pakt gouden driepunter
In de derby en degradatieduel Gladbach-Köln leek er geen winnaar uit de bus te  zullen komen. Na tien minuten stond het 1-1. Brouwers maakte de openingsgoal van Ehret ongedaan. Helemaal op het einde kon Novakovic echter ook nog scoren: 1-2.

Vrijdag al had Karlsruhe met 1-2 gewonnen op bezoek bij Bielefeld. Stuttgart, Hoffenheim en HSV staan voorlopig aan de leiding. HSV komt zondag wel nog in actie.