Juve en Roma in crisis

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties

Juventus en Roma liepen op de zesde speeldag beide een nederlaag op en ploeteren in de middenmoot. Napoli liet de kans liggen om aan de leiding te komen, Udinese niet.

Juventus moest met een overtuigende prestatie uitpakken om een sluimerende crisis af te weren, maar dat pakte in Turijn helemaal verkeerd uit. Een ongeïnspireerde thuisploeg kwam in de 24e minuut op achterstand: Buffon kon een schot van Cavani nog afweren, maar de rebound van Miccoli was er te veel aan, 0-1. Een kwartier later kwamen de Bianconeri toch langszij: een vrije trap van Del Piero verraste doelman Amelia, 1-1. Kort daarop pakte Sissoko al zijn tweede gele kaart en Juve moest meer dan een helft met zijn tienen verder.
In de tweede helft ging de thuisploeg wel op zoek naar de voorsprong, maar grote kansen waren er niet te bespeuren. Goed tien minuten voor tijd gaf invaller Mchedlidze de doodsteek: hij werd knap in het straatje gestuurd en bleef koel voor doel, 1-2.

AS Roma ging onderuit bij Siena. Bovendien beëindigden de Giallorossi de wedstrijd met zijn negenen, na rood in de tweede helft voor Panucci en Mexes. Op slag van rust had Frick voor de winning goal gezorgd: 1-0.

Napoli verloor bij Genoa en liet zo de kans liggen om alleen aan de leiding te komen. Nochtans startten de Azzurri uitstekend: al na 26 seconden scoorde Lavezzi, 0-1. De Rossoblu lieten zich niet kennen. Het duurde wel tot de 44e minuut voor de gelijkmaker er kwam: Papastathopoulos draaide zich vrij in de zestien en tekende de 1-1 aan.
Kort na de pauze liep Palladino een pass van Milito (foto) binnen: 2-1. De vreugde was van korte duur want onmiddellijk na de voorsprong trok Rossi aan de noodrem bij de doorgebroken Lavezzi: rood en Genoa met zijn tienen. Toch slaagde de thuisploeg erin om via Milito de voorsprong uit te bouwen: 3-1. Meteen wist Denis wel voor de aansluiting te zorgen, 3-2, en Genoa verloor ook nog Papastathopoulos met een tweede gele prent. Bij een belegering in de extra tijd hield doelman Rubinho zijn doel schoon.

Udinese staat mee aan de leiding na een eenvoudige overwinning tegen Torino. Quagliarella (foto) scoorde voor en na de pauze: 2-0.

Fiorentina rukt op na een driepunter in Verona tegen Chievo. Kuzmanovic plaatste het orgelpunt op een ingestudeerd nummertje: 0-1 na 32 minuten. De thuisploeg verloor kort daarna Scardina voor een vuile tackle op Semioli. In de tweede helft maakte Gilardino de klus af: 0-2.

Reggina en Catania hielden elkaar in evenwicht. Diep in de tweede helft bracht Paolucci de bezoekers 0-1 voor, maar de doelpuntenmaker kreeg even later wel zijn tweede gele kaart. De thuisploeg profiteerde via Costa, die de bordjes in evenwicht bracht: 1-1.

Atalanta - Sampdoria werd een spektakelstuk, gekruid met 6 doelpunten en 2 rode kaarten. Na 5 minuten stond het 0-1 via Cassano, maar doelpunten van Floccari en Garics stelden de thuisploeg in staat met een voorsprong te gaan rusten: 2-1. Een strafschop van Cassano zorgde voor 2-2 in de 54e minuut. De uitsluiting van Accardi, halfweg de tweede helft, was er te veel aan voor Samp, dat nog twee doelpunten slikte, van Floccari en Doni en ook nog invaller Dessena verloor met rood: 4-2 dus.