HLN: 'Club ontsnapte aan nieuwe revolutie'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
HLN: 'Club ontsnapte aan nieuwe revolutie'

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Als we Stephan Keygnaert, journalist bij de krant Het Laatste Nieuws, mogen geloven, stond er de voorbije weken een nieuwe paleisrevolutie op til. Sportmanager Luc Devroe en trainer Jacky Mathijssen zaten op de wip.

Met de titel 'Bizar Brugge' opende HLN-journalist Stephan Keygnaert vandaag zijn opiniestuk. Daarin stelt hij dat trainer Jacky Mathijssen en sportmanager Luc Devroe hun biezen hadden mogen pakken indien Club had verloren in en tegen Young Boys Bern in de UEFA-beker en had verloren op het veld van RC Genk.

Keygnaert haalt maar liefst zes bronnen aan die het nieuws bevestigden. De eerste was een gerespecteerd zakenman die daags na de partij van Club in Zwitserland de wedstrijd Anderlecht-Charleroi bijwoonde en een goede kennis van Mathijssen is. "De interne druk op Jacky is immens. Hij heeft het niet gemakkelijk", klonk het.

Vorige week bij de zondagavondwedstrijd tussen Germinal Beerschot en AA Gent raakt Keygnaert in gesprek met een vooraanstaand figuur in het eersteklassevoetbal die het huishouden in Jan Breydel zeer goed kent. Zijn woorden: "Het zit serieus scheef in Brugge. Hou het maar in de gaten." De journalist gaat het verhaal checken in de buik van blauwzwart en daar krijgt hij zwart of wit bevestiging van zijn verhaal. "Een nieuw seizoen zonder succes, kan niet. Indien het toch zo is staan het functioneren van Mathijssen en Devroe ter discussie." Keygnaert kreeg zelfs al de naam van de opvolger van Devroe te horen: Hugo Broos.

Uit de perscommentaren na de wedstrijd tegen Bern van afgelopen donderdag klonk Mathijssen zichtbaar opgelucht. Met zinnen als "er was de voorbije dagen bijzonder veel interne en externe druk" en "ik geloof in deze groep, hopelijk kan ik er de vruchten van plukken en anders zal het voor mijn opvolger zijn", gaf de Limburger duidelijk aan dat hij een en ander in de gaten had. Vrijdag had Keygnaert ook een gesprek met een Club Brugge-speler en ook hij was al op de hoogte van het hele verhaal en hij wist maar al te goed wat er te gebeuren stond bij een uitschakeling tegen de Zwitsers. Moraal van het verhaal: Club Brugge is donderdag aan een nieuwe paleisrevolutie ontsnapt. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties