Moet Anderlecht op zoek naar een nieuwe sponsor?

De Nijs Michael
| 20 reacties
Moet Anderlecht op zoek naar een nieuwe sponsor?

De wereld is momenteel in de greep van de financiële crisis en dat heeft misschien ook gevolgen voor Anderlecht. Fortis, shirtsponsor van paars-wit, is intussen namelijk overgenomen door het Franse BNP Paribas.

Volgens de krant Het Nieuwsblad is het niet ondenkbaar dat Anderlecht op zoek moet gaan naar een nieuwe sponsor. "De mensen van Fortis zijn de hele dag in vergadering en we weten nog van niets", meldt René Trullemans. "De volgende dagen zullen de gevolgen van de overname van Fortis voor Anderlecht duidelijk worden. We blijven de bank steunen in deze moeilijke tijden. Fortis steunde onze club immers ook altijd in moeilijke momenten. We zijn zeker nog niet op zoek naar een nieuwe sponsor."

Toch kan Fortis momenteel niet garanderen dat de samenwerking tussen Anderlecht en de bank blijft bestaan. "Het sponsorcontract tussen Anderlecht en Fortis loopt nog tot juni 2009. Tot het einde van dit seizoen dus", legt verantwoordelijke Maxime Housiaux uit. "Fortis en Anderlecht waren in verregaande onderhandeling om het sponsorcontract met één jaar te verlengen, tot juni 2010. Die deal was zo goed als rond, maar nog niet getekend. Na de overname door BNP Paribas moet er echter opnieuw gesproken worden. De mensen van BNP Paribas moeten beslissen of ze verder willen gaan met Anderlecht."

De toekomstige samenwerking tussen Fortis en Anderlecht staat dus op het spel, maar dit seizoen verandert er normaal niets. "Als Fortis als merknaam blijft bestaan, dan kan het logo zeker tot het einde van dit seizoen op de shirts blijven staan. We blijven de huidige overeenkomst met Anderlecht trouw, al kan ik zeggen dat de sponsorbedragen die genoemd worden overdreven zijn. Er werd gezegd dat Fortis elk jaar vijf tot zeven miljoen investeert in Anderlecht, maar het is veel minder", aldus Housiaux. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties