Analyse Zaragoza kan verwachtingen niet inlossen

Dave Sentobin
| 1 reacties
Zaragoza kan verwachtingen niet inlossen
Foto: © SC

Net als vorig seizoen zal VK ook dit jaar weer zijn licht laten schijnen op de Spaanse tweede klasse. In de Liga Adelante staan verrassend genoeg niet de gedoodverfde titelkandidaten Zaragoza, Celta en Real Sociedad aan kop, maar het kleine Hércules.

Van de favorieten wist enkel Murcia de drie punten te pakken. De ploeg die vorig seizoen uit de Primera División degradeerde won voor eigen volk van Elche met een magere 1-0. Dankzij deze overwinning heeft coach Clemente weer wat ademruimte, want zijn team behaalde nog maar vier punten en staat hiermee op een teleurstellende voorlaatste plaats. Andere promotiekandidaat Celta – nog niet zo lang geleden nog actief in de Champions League – kon dit weekend slechts een puntje sprokkelen op het veld van promovendus Huesca. De Galiciërs kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel en blijven onderaan de rangschikking bengelen.
 
De grote titelkandidaat is zonder twijfel Zaragoza dat vorig jaar tot ieders verbazing in extremis degradeerde. Vele toppers (zoals Pavón, Ayala en Oliveira) bleven de club trouw, enkel international Sergio García (Betis) en Milito (Genua) zochten andere oorden op. De mannen van Marcelino kunnen voorlopig hun favorietrol toch niet waarmaken. De maños verloren met 2-1 op het veld van Hércules. De ploeg uit Alicante klimt hierdoor naar de koppositie van het klassement.
 
De andere grote naam in de Spaanse tweede klasse is Real Sociedad dat afgelopen weekend onderuit ging tegen de tweede ploeg van FC Sevilla: Sevilla Atlético. Kwatongen beweren zelfs dat de Basken met opzet verloren om voorzitter Badiola aan het wankelen te brengen. Wat wel een feit is dat de ploeg uit San Sebastián al drie speeldagen niet meer kon winnen.
 
Morgen zijn sommige tweedeklassers opnieuw aan zet in de derde ronde van de Spaanse beker. De loting leverde enkele leuke duels op zoals SalamancaCastellón en Celta – Real Sociedad.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Segunda Division

Nieuwste reacties