Relatie Ballack-Bierhoff nog steeds verzuurd

Nico Wieme
| 0 reacties
Relatie Ballack-Bierhoff nog steeds verzuurd
Foto: © SC

Komende week haspelt Duitsland tegen Rusland en Wales een belangrijk tweeluik af in de kwalificatieronde voor het WK van 2010. Michael Ballack keert na zijn blessure terug in het team, maar leeft nog steeds in onmin met Oliver Bierhoff.

De problemen tussen Michael Ballack en Oliver Bierhoff ontstonden tijdens het voorbije EK. De Duitse kapitein en zijn teammanager raakten het oneens over enkele randactiviteiten rond de nationale ploeg. Hoewel beide kemphanen de strijdbijl zogezegd begraven hadden, lijkt het vuur, vooral bij Ballack dan, nog steeds niet gedoofd.
 
“Oliver Bierhoff en ik hebben verschillende taken bij de Duitse nationale ploeg”, aldus Ballack in het Duitse sportblad Kicker. “Ik ben kapitein en speler, voor mij primeert het sportieve. Zijn takenpakket omvat alles wat er rond de ploeg gebeurt.”
 
Ballack is niet van plan om zijn ‘stijl’ aan te passen aan de eisen van Bierhoff. “Ik zal mijn stijl niet veranderen”, kondigt de 32-jarige Chelseaspeler aan. “Andere spelers, zoals Thomas Hitzlsperger, Robert Enke en Arne Friedrich, die de aanvoerdersband dragen bij respectievelijk Stuttgart, Hannover en Hertha BSC, merken nu ook wat voor verantwoordelijkheid je als kapitein hebt.”
 
De Duitse aanvoerder is er niet over te spreken dat zijn teamgenoten in de vorige interlands zonder naam op het shirt speelden. “De spelersnaam op het truitje is voor de identificatie van de fans met ons belangrijk”, aldus Ballack.
 
“Ik heb ook niet begrepen waarom Italië, Holland, Frankrijk en Engeland, ondanks de nieuwe Fifa-regels wel namen mochten dragen op hun shirts.” Volgens Bierhoff lagen technische problemen aan de basis van de truitjes zonder naam, maar Ballack heeft bij Adidas, de firma die instaat voor de uitrusting, andere dingen gehoord.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties