'Frankrijk zit echt niet te wachten op Standard'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Frankrijk zit echt niet te wachten op Standard'

Dit weekend dreigde Luciano D'Onofrio, de sterke man bij landskampioen Standard Luik ermee te verhuizen naar Frankrijk mocht de Belgische voetbalbond gesplitst worden. Profliga-voorzitter Ivan De Witte kan het allemaal relativeren.

"Ik ken Luciano D'Onofrio een beetje. Ik denk dat hij met zijn uitspraken vooral een signaal wil geven", aldus Profligavoorzitter en AA Gent-preses Ivan De Witte in de krant Het Nieuwsblad.

"Standard heeft er ook alle belang bij dat het in België kan blijven voetballen. Het heeft hier een veel grotere kans om in de Champions League te raken. Trouwens, in Frankrijk zitten ze zeker ook niet te wachten op een Belgische club", gaat De Witte verder.

"Vlaamse clubs moeten overigens geen euro meer steun verwachten als de Belgische voetbalbond de splitsing niet goedkeurt. De splitsing is trouwens ook noodzakelijk willen we met Nederland het WK 2018 naar hier halen", legt De Witte uit. "Standard heeft zeven miljoen euro gekregen voor zijn jeugdcentrum en ook Bergen en Moeskroen kregen veel Waalse steun. Ze moeten dus niet klagen", aldus De Witte.

Los van deze feiten is de vraag of het wel mogelijk zou zijn voor Standard om van competitie te wisselen. Glasgow Rangers en Celtic Glasgow hebben ook al enkele malen geprobeerd om over te stappen naar de Premier League, maar zij stuitten telkens op een njet van de Europese voetbalbond UEFA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties