Iwelumo blijft positief na 'grootste misser aller tijden' (VIDEO)

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Iwelumo blijft positief na 'grootste misser aller tijden' (VIDEO)

Chris Iwelumo heeft zich zondag bij zijn debuut voor de nationale ploeg in de Schotse voetbalgeschiedenis geschreven. Niet met een knap doelpunt of schitterende actie, maar met de grootste Schotse misser aller tijden.

Iwelumo zorgde nog voor zijn aantreden al voor controverse. De 30-jarige Iwelumo legde niet het meest logische parcours af voor een international. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers doorliep vooral de lagere reeksen van het Britse voetbal.
 
Onbegrijpelijke misser
 
Zijn debuut van zaterdag tegen Noorwegen zal de kritiek rond zijn selectie nog meer doen opwaaien. Iwelumo kreeg de kans om alle criticasters het zwijgen op te leggen, maar miste een niet te missen kans. Hij trapte het leer van op twee meter onbegrijpelijk naast de open doelmond. Schotland bleef steken op een scoreloos gelijkspel.
 
De aanvaller verliest er de goede moed niet door. “Het was pas een ramp geweest als we hadden verloren”, reageerde Iwelumo. “Nu hebben we nog een punt. En als je die kans wegneemt, was mijn optreden ook positief gezien mijn aandeel in de combinaties en gewonnen duels.”
 
Geen schaamte
 
“Ik schaam me niet. Ik ben een spits en hou van scoren, maar heb nu een kans gemist. Een andere dag zou de bal er wel zijn ingegaan. Ik ga nu naar huis, bekijk de fase nog een keer, analyseer ze en kom terug om te tonen dat ik wel kan scoren.”
 
U kan de video hier nog eens bekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties