Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse eerste provinciale

Oosterzonen heeft afgelopen weekend een uitstekende zaak gedaan in de Antwerpse eerste provinciale. Het ging winnen op het veld van Zwarte Leeuw. Onderaan pakte Kontich zijn eerste punt.

Oosterzonen verkoopt titelfavoriet tik

Promovendus Oosterzonen mogen we sinds speeldag zeven definitief titelkandidaat noemen. Nu won het ook op bezoek bij dé titelfavoriet, Zwarte Leeuw. De bezoekers liepen uit tot 1-3, Schoenmaekers zorgde nog voor aansluiting, maar hij kon de nederlaag niet verhinderen. Oosterzonen heeft nu negentien punten en is als enig team ongeslagen. Zwarte Leeuw heeft nog maar elf punten.

Sub-top bij elkaar

Oosterzonen heeft vijf punten voorsprong op zijn dichtste achtervolger Houtvenne. Dat won dankzij twee goals van Nijs de wedstrijd tegen Katelijne, nu het nummer vijf. Tussen Houtvenne en de nummer negen, Wijnegem, gaapt een kloof van amper vier punten. Wijnegem won trouwens voor de tweede maal op rij. Deze keer was een laat doelpunt van Somers genoeg om op verplaatsing te winnen bij FC De Kempen.

Vlimmeren is na een kleine zege tegen Ternesse opgerukt naar de derde plaats. Nieuwmoer won ook en is vierde. Tegen Wuustwezel mocht het in de tweede helft met een mannetje meer voetballen. Dat was handig, want van 1-1 ging het naar 5-2 dankzij onder meer drie goals van De Pooter.

Kontich pakt eindelijk eerste puntje

Kontich heeft eindelijk zijn eerste puntje van het seizoen gepakt. Dat gebeurde in Branddonk. Pas laat in de wedstrijd kon Chaaban met zijn tweede van de partij de gelijkstand op het bord krijgen.

Kontich heeft net als Verbroedering Arendonk nog altijd niet gewonnen. Het pakte tegen Herentals wel zijn derde punt van het seizoen.

’s Gravenwezel won wel zijn eerste wedstrijd. Dat gebeurde met zware 1-4-cijfers op het veld van Edegem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties