Inter wil weg uit het Giuseppe Meazza-stadion

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Inter wil weg uit het Giuseppe Meazza-stadion
Foto: © SC

Inter Milaan wil vertrekken uit het Stadio Giuseppe Meazza, beter bekend onder de naam San Siro. Inter-voorzitter Massimo Moratti vertrouwde dit nieuws toe aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Massimo Moratti wil tegen 2012 een nieuw multifunctioneel stadion laten bouwen. De Inter-voorzitter is erg onder de indruk van stadions zoals de Amsterdam ArenA (Ajax), de Veltins Arena (Schalke 04) en de Allianz Arena (Bayern München). De Italiaanse variant van deze stadions zou een capaciteit moeten hebben van 60.000 plaatsen. Het nieuwe stadion moet ook dienen voor tal van andere zaken.

Het 'multifunctionele' aspect van het stadion moet voor extra inkomsten zorgen en op die manier kan het bestuur nog eens extra profiteren van de mogelijkheden die vrijkomen. In Italië is het overigens de gewoonte dat de overheid de lokale stadions beheerd. Clubs moeten hun stadion huren. Inter zou dat met het nieuwe stadion in de toekomst niet meer doen. Momenteel deelt het wel San Siro wel met rivaal AC Milan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties