Roda JC ontkent tekort van 25 miljoen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Roda JC ontkent tekort van 25 miljoen
Foto: © SC

Roda JC heeft op haar website gereageerd op de berichtgeving vaniut Voetbal International. Het tijdschrijft had bij monde van hoofdredacteur Johan Derksen verklaard dat de Limburgse club met een tekort van 25 miljoen euro kampt.

"De berichten over tekorten van Roda JC zijn pertinent onjuist. Het genoemde bedrag van € 25 miljoen euro is totaal uit de lucht gegrepen en voor Roda JC op geen enkele manier te herleiden naar onze financiële administratie," aldus de clubleiding van Roda JC.
 
Op basis van de meest recente geconsolideerde balans (30 juni 2008) heeft de Holding Roda Kerkrade N.V. een positief eigen vermogen van € 0,8 miljoen. Dit komt erop neer dat de totale waarde van de bezittingen van Roda JC met 0,8 miljoen euro hoger ligt dan de totale hoogte van de schulden. De bezittingen van Roda JC (o.a. het stadion) zijn ten dele gefinancierd met leningen,waaronder een hypotheek, waarvoor de gemeente een garantie heeft verstrekt. 

De vastgestelde en goedgekeurde jaarrekening over het boekjaar 2006/2007 toont een eigen vermogen van € 1,5 miljoen. Het verschil tussen beide bedragen wordt verklaard door het gegeven dat in het boekjaar 2007/2008 een verlies is geleden van € 0,7 miljoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties