Titelstrijd blijft spannend in Zweden

viki meeuwis
| 1 reacties

In de Zweedse Allsvenskan wordt het steeds spannender. Met nog drie speeldagen te gaan, zijn het Kalmar en Elfsborg die om de titel strijden.

IFK Norrköping, de rode lantaar speelde gelijk tegen Ljungskile. Het was een degradatieduel waarbij er dus geen echte winnaar was. Op het half uur bracht Russell Mwafulirwa Norrköping op voorsprong. Na de rust kon Jörgen Wålemark Ljunskile op gelijke hoogte brengen. Het levert beide ploegen weliswaar een punt op maar met het oog op de nakende degradatie is het voor geen van beiden een goede zaak. Ljunskile staat derdelaatst met 24 punten, Norrköping heeft 17 punten.

Malmö won thuis van AIK uit Stockholm. Het gaat al langere tijd niet goed met AIK en ook in deze match was er geen verbetering merkbaar. Tien minuten ver in de tweede helft kon Jeffrey Aubynn het enige doelpunt van de wedstrijd scoren. Een goede zaak voor Malmö dat toch op een teleurstellende twaalfde plaats staat met 35 punten, terwijl AIK de zevende plaats bezet met slechts een puntje meer.

Halmstads BK tegen GIF Sundsvall eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Halmstad bezet de vijfde stek met 40 punten, GIF Sundsvall zit mee in de degradatiezone met amper 19 punten uit 27 wedstrijden.

Örebro speelde thuis tegen GAIS en won met het kleinste verschil. In de 51e minuut wist Magnus Wikström te scoren, het was meteen het enige doelpunt dat er te rapen viel in dit duel. Örebro staat op de achtste plaats met 36 punten. GAIS staat op de elfde plaats met 35 punten.

Het duel tussen Helsingborgs en Trelleborgs eindigde in een 14-1 gelijkspel. In de 37e minuut kwam Trelleborgs op voorsprong na een doelpunt van Andreas Dugge na een pass van Dennis Melander. Amper twee minuten later kon Christoffer Andersson de gelijkmaker maken.

De match waar naar uitgeken werd was het treffen tussen Djurgården en Kalmar FF. Kalmar stond op gelijke hoogte met Elfsborg met 54 punten maar een beter doelpuntensaldo. Patrick Ingelsten kon net voor de rust het enige doelpunt van de wedstrijd scoren. Het was van augustus geleden dat Ingelsten in een Allsvenskan match nog eens een doelpunt kon versieren. Eerst schoot Viktor Elm de bal op doel, maar in de rebound kreeg Ingesten de bal tegen de netten. Met deze zege loopt Kalmar drie punten uit op Elfsborg en blijft op de eerste plaats met 57 punten. Toch ook slecht nieuws voor Kalmar want in de 54e minuut viel Rasmus Elm geblesseerd uit na een onzachte aanvaring met keeper Pa Dembo Touray.

Morgen worden er nog twee wedstrijden gespeeld. Zo ontvangt Gefle gasten uit Stockholm; Hammary komt namelijk op bezoek. IFK Göteborg ontvangt nog een concurrent voor de titel, IF Elfsborg in het Ullevi Stadion. Bij winst komt Elfsborg terug op gelijke hoogte met Kalmar. Als Göteborg wint, steekt het Helsingborgs voorbij dat nu de derde plaats bezet met 48 punten.