Fiorentina wint in Sicilië

Maarten Vandenabeele

Fiorentina is Palermo in eigen huis gaan kloppen en doet een goede zaak in de stand: de Viola komen terug tot op een punt van de eerste plaats. Palermo zakt naar de brede middenmoot.

De thuisploeg bestookte in de eerste helft vele keren het doel van Frey, maar de Franse doelman was in een begenadigde dag en hield zijn netten schoon. Aan de overkant kon Gilardino wel scoren, met behulp van zijn hand, maar scheidsrechter Morganti had niets gezien en zo kwam Fiorentina na 19 minuten op 0-1. Na weer een aantal grote kansen voor de thuisploeg, toonden de bezoekers zich weer trefzekerder in de 41e minuut: Gilardino bediende de opkomende Mutu, die in de rechthoek doelman Amelia passeerde, 0-2.

Kort na de pauze lukte het eindelijk voor de Rosaneri: Miccoli ging door op links en zette voor doel, waar een deviatie van Cavani de bal tot bij Simplicio bracht, die simpel kon binnentikken, 1-2. Palermo zette de Viola met de rug tegen de muur, maar in de 62e minuut scoorde Fiorentina weer: een afgeweerde bal kwam bij Mutu terecht, die onhoudbaar binnenschoot, 1-3. Het duurde even voor Palermo bekomen was van die nieuwe klap en ook een slotoffensief haalde niets meer uit.