Analyse Sprookje van Hoffenheim blijft duren

Philippe Crols
| 0 reacties
Sprookje van Hoffenheim blijft duren

Promovendus Hoffeheim mag nog minstens een speeldag langer genieten van de leidersplaats. Het won ook in Bochum en blijft op één staan. Ondertussen is Bayern in de top-4 geslopen terwijl Werder Bremen blijft krasselen.

Bayern en Hoffenheim komen terug
Hoffenheim kwam in Bochum aan de aftrap in de wetenschap dat het moest winnen om aan de leiding te blijven. De promovendus slikte een snelle tegengoal, maar in de tweede helft scoorde het op tien minuten tijd drie maal, genoeg voor de drie punten. Bochum blijft in de gevarenzone staan.

Bayern kwam ook terug van een achterstand. Demichelis vloerde in Frankfurt zijn eigen doelman, maar Klose en Ribery konden met hun goals de zaak nog doen kantelen. Bayern is samen met Hertha Berlijn vierde met achttien punten, vier minder dan leider Hoffenheim.

Werder met een kater
Tussen Hoffenheim en Bayern vinden we Leverkusen en HSV terug. Beide teams konden hun wedstrijd tot een goed einde brengen. Leverkusen ging winnen in Bremen. Werder is momenteel pas tiende met dertien punten. "Over de titel spreken we al lang niet meer", klinkt het aan de Weser.

Stuttgart is ook eventjes verdwenen uit de top van de klassering. Het verloor in Hamburg met 2-0 en staat nog net in de linkerkolom. De achterstand op leider Hoffenheim bedraagt zes punten.

Aansluiting
Hertha, Schalke en Dortmund blijven in de bovenste regionen meedoen. Hertha kreeg Hannover klein en staat samen met Bayern op de vierde plaats. Hannover heeft op zijn beurt amper drie punten meer dan de rode lantaarn.

Schalke heeft een puntje minder dan Hertha. In Karlsruhe won het makkelijk met 0-3. Karlsruhe staat er al even slecht voor als Hannover, want het heeft evenveel punten.

Köln heeft vier punten meer dan Hannover en Karlsruhe. Het verloor deze week wel in eigen huis met het kleinste verschil van Dortmund. Borussia heeft evenveel punten als de rivaal uit Gelsenkirchen.

Geen nieuwe zege voor Gladbach
Gladbach heeft geen zes op zes kunnen boeken. In Wolfsburg ging het met 3-0 onderuit. Terwijl de Wolven zich in de subtop nestelen, staat Gladbach een puntje boven rode lantaarn Cottbus.

Die rode lantaarn pakte in het degradatieduel te Bielefeld één punt, maar blijft dus laatste.

Ondertussen kunnen we ook al spreken van een afscheiding in het klassement. De kloof tussen de nummer elf, FC Köln, en de nummer twaalf, Eintracht Frankfurt, bedraagt vier punten. De laatste zeven teams staan binnen een puntenmarge van drie punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties