Milan alleen op kop

Maarten Vandenabeele
| 6 reacties

Na een felbevochten wedstrijd kon Milan Napoli van zich afschudden en zo staan de Rossoneri voor het eerst sinds lang aan de leiding in de Serie A.

De eerste helft was nauwelijks het bekijken waard. Beide ploegen hadden vooral schrik van elkaar, al moesten Blasi en Bonera hun ploeg elke een keer redden door een bal net voor de lijn weg te werken. Net voor de pauze kreeg Maggio zijn tweede gele kaart, zodat de bezoekers een hele helft met een man minder moesten afwerken.

Na de rust probeerde Milan Napoli meteen vast te zetten. Borriello dreigde een paar keer, maar vond Iezzo op zijn weg. Ronaldinho haalde uit en raakte de paal. Die paal stond ook in Kakà's weg, toen die in de 73e minuut uithaalde. Onmiddellijk daarna slaagde Pato erin om voor een leeg doel al vallend naast te koppen. De druk werd onhoudbaar voor Napoli en 5 minuten voor tijd raakte Pazienza de bal met de hand: strafschop. Kakà ging achter de bal staan, maar Iezzo hield zijn netten schoon: hij kon de inzet met één hand wegslaan. De vreugde bij Napoli was van korte duur, want een minuut later zwiepte een vrije trap van Ronaldinho voor doel, waar Denis de bal met het hoofd deed afwijken en zo zijn doelman te grazen nam: 1-0.

Mila wipt zo over Napoli naar de leiding. De Rossoneri hebben een punt meer dan het trio Inter- Napoli - Udinese.