Virton onderuit op eigen veld

Dirk Pieters

Virton ging zaterdagavond op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Doornik. Door de overwinning blijven de bezoekers het uitstekend doen in het klassement. Momenteel staat de club op een mooie vierde plaats.

Net als in de wedstrijd Moeskroen - Cercle was er hier een elektriciteitspanne. De partij in het Yvan Georges-stadion begon dan ook met twintig minuten vertraging. Dat was geen probleem voor Doornik want meteen na de aftrap ging al op zoek naar een doelpunten, maar het was aan de overkant Koïta die 1-0 op het bord schoot. Even later had de Fransman de 2-0 aan de voet, maar zijn kopbal scheerde de lat. Toch ging de thuisploeg nog met een achterstand de rust in. Olungu Lomani scoorde nog twee treffers zodat beide ploegen gingen rusten met een 1-2 tussenstand.

De tweede helft begon desastreus voor Virton en verdediger Godart, die onzorgvuldig terugspeelde op doelman Leyder en Olungu Lomani de 1-3 zag binnen trappen. Trainer Grandjean probeerde met enkele wissels nog iets terug te doen aan de stand, maar uiteindelijk bleef het 1-3.