Twee Chinezen gearresteerd tijdens Olympic - Luik

Anthony Van der Planken
| 19 reacties
Twee Chinezen gearresteerd tijdens Olympic - Luik
Foto: © SC

De politie heeft afgelopen weekend twee Chinezen gearresteerd tijdens de wedstrijd Olympic Charleroi - Club Luik. Het duo bracht vanuit het stadion verslag uit voor de Chinese gokmaffia.

De twee Chinezen werden tijdens de wedstrijd betrapt met een microfoontje in hun mouw. Daarmee belden ze informatie over de wedstrijd door naar China. De politie nam het duo mee voor ondervraging, waarna ze weer werden vrijgelaten.

Voor bondsprocureur René Verstringhe komt de arrestatie niet als een verrassing. Het bondsparket had al twee weken aanwijzingen dat er iets niet klopte aan de wedstrijd tussen Olympic Charleroi en Club Luik, die trouwens op een onwaarschijnlijke 6-4 eindigde. "Veertien dagen geleden kregen we al een melding dat er iets mis zou kunnen zijn met die wedstrijd", vertelt Verstringhe in De Morgen. "Die aangifte was vaag, maar wat nu gebeurd is, kan erop wijzen dat de gokchinezen opnieuw aan het werk zijn in ons land. We hebben dan ook een onderzoek in gang gezet."

Het bondsparket sprak al met een bestuurslid van Olympic Charleroi. Het zal nu ook contact opnemen met de politie voor meer informatie over de arrestaties.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties