Groep A: Man City mist start niet

Tonnelier Caroline

In groep A kwam Manchester City voor het eerst in actie. Tegen Twente haalde de ploeg van Kompany het met 3-2. De wedstrijd tussen Racing en Schalke kende geen winnaar.

Manchester City-Twente 3-2
Manchester City begon uitstekend aan zijn Uefa-bekercampagne.  Na amper twee minuten opende Shaun Wright-Phillips al de score tegen FC Twente.  Het leek dan ook heel moeilijk te worden voor de Nederlanders, maar na een lastig openingskwartier kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd.  Het was niet lang wachten op de gelijkmaker.  Elia kon alleen op doelman Hart af en werkte feilloos af.  Met die 1-1 tussenstand mochten beide ploegen ook gaan rusten.

Net als in de eerste helft kwam de thuisploeg het best uit de startblokken.  Na een kwartier in de tweede helft leek de wedstrijd beslist.  Robinho zette met een pareltje zijn team opnieuw op voorsprong en even later zorgde de pas ingevallen Benjani voor de 3-1.  De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en Wielaert zorgde voor de aansluitingstreffer.  Huysegems kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar miste.  Aan de overkant miste Robinho tot twee keer toe de mogelijkheid om de score verder op te drijven.

Zowel Manchester City als FC Twente blijven op koers voor de kwalificatie.  Beide teams hebben immers drie punten verzameld, maar de Nederlanders hebben wel een match meer gespeeld.

Racing-Schalke 1-1

Racing Santander moest de drie punten thuishouden na de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Twente.  De thuisploeg zette doelman Neuer al na drie minuten aan het werk via Jonathan Pereira.  Schalke voetbalde echter goed mee en kon ook dreigen via Kuranyi.  Kort voor de pauze kwamen de Duitsers echter goed weg toen Engelaar bijna zijn eigen doelman versloeg.

Na de pauze zorgde Rakitic voor het eerste gevaar.  Het was echter Racing dat op voorsprong kwam.  Tchité zorgde alweer voor een belangrijke treffer voor de Cantabriërs.  Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van zijn voorsprong, want nog geen vijf minuten later knalde Engelaar de gelijkmaker tegen de netten.  Schalke slaagde er in de 1-1 vast te houden en doet daarmee een uitstekende zaak.  Met vier punten zijn de Duitsers immers alleen leider.  Racing moet punten gaan pakken om verplaatsing om uitzicht te behouden op de kwalificatie.