Interview Waar ligt de toekomst van Stijn De Smet?

Nico Wieme
| 2 reacties
Waar ligt de toekomst van Stijn De Smet?

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Stijn De Smet moest zich tegen Zulte Waregem voor de tweede week op rij tevreden stellen met een rol als invaller. De Cerclemiddenvelder toonde een enorme gretigheid en liet zijn ploeg na de rust op een hoger niveau spelen.

Wij ontmoetten een zichtbaar tevreden Stijn De Smet na de 2-0-zege van Cercle tegen Zulte Waregem. De Bruggeling mocht aan de tweede helft beginnen in de plaats van de geblesseerde Tony Sergeant. “Laat mij eerst zeggen dat ik van mening ben dat we geen supermatch speelden”, opende De Smet zijn praatje. “Mijn doelpunt heeft de wedstrijd wel opengebroken.”
 
Hoe moeilijk is het voor jou om te aanvaarden dat je op de bank zit?
 
De Smet: “Heel moeilijk, maar de trainer is baas. Ik moet mij neerleggen bij zijn beslissingen. Ik ben ervan overtuigd dat het voor hem niet gemakkelijk is om keuzes te maken. Vorige week en nu tegen Zulte Waregem was het aan mij om op de bank te gaan zitten.”
 
Glen De Boeck vindt de combinatie Buffel-De Smet blijkbaar niet opportuun. Zie jij dat zelf ook zo?
 
De Smet: “Thomas Buffel en ikzelf kunnen zeker samenspelen, maar als wij beiden spelen wordt het moeilijk voor Sergey Serebrennikov omdat hij dan alleen komt te staan als verdedigende middenvelder.”
 
Ga je na deze prachtprestatie van jou niet nog eens praten met de coach?
 
De Smet: “Neen. Ik ga nu niet meer de discussie aangaan met hem. Ik kan daar momenteel eigenlijk maar weinig over zeggen. Alles wat ik zeg, kan tegen mij gebruikt worden. Het is een feit dat we veel kwaliteit vooraan hebben en dan is het jammer dat er iemand van ons naar de bank verwezen wordt.”
 
Waarin verschilt het Cercle van nu met dat van vorig jaar?
 
De Smet: “We brengen duidelijk nog niet het voetbal van vorig seizoen. Na de 1-0 tegen Zulte Waregem hebben we zelfs de counter gehanteerd en dan speelden we die nog slecht uit ook. Het is wel zo dat we nu een moeilijk programma achter de rug hebben. Met Zulte Waregem, Tubeke en KV Mechelen moeten we zeker negen op negen kunnen halen.”
 
Klopt het dat jij aanstuurt op een transfer en naar waar zou je trekken?
 
De Smet (aarzelend): “Sorry, over een mogelijke transfer wil ik niets zeggen. Die zaak is in handen van mijn manager.”
 
Toch bedankt voor het gesprek, Stijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties