Buffon stopte bijna door een depressie

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Buffon stopte bijna door een depressie

Gianluigi Buffon, de doelman van Juventus Turijn en de Italiaanse nationale ploeg, heeft in een autobiografie bekend dat hij bijna was gestopt met voetballen na een depressie. Dit dateert al van vier jaar geleden.

De autobiografie van Gianluigi Buffon heeft Numero Uno. Daarin beschrijft hij dat hij in 2004 last had van een ernstige depressie. "Ik was niet meer tevreden met mijn leven en het voetbal, mijn werk dus. Mijn benen begonnen soms op de meest onverwachte momenten te trillen. Er bestaan duizenden oorzaken voor een depressie, zelfs als je rijk en/of beroemd bent. Het kan zijn dat de juiste vrouw niet vindt, of omdat je er maar niet in slaagt om de Champions League te winnen", laat Buffon optekenen.

Buffon is voor zijn depressie in behandeling gegaan, maar dat werd geen succes. "Ik ben twee maanden in behandeling geweest. Toen die aanhield of bleef terugkomen, heb ik echt getwijfeld of ik nog moest doorgaan met voetballen. Pas tijdens het Euro 2004 in Portugal ging het weer beter met me", is Buffon erg openhartig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties