Juventus autoritair voorbij Genoa

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties

In een vooruitgeschoven wedstrijd van de dertiende speeldag van de Serie A namen dé twee ploegen in vorm, Juventus en Genoa, het tegen elkaar op. Juve pakte zijn zevende opeenvolgende overwinning.

De thuisploeg had een droomstart: na een inworp aan de rechterkant gaf Del Piero de bal mee aan de doorspurtende Grygera, die richting doel stormde en overhoeks binnentrapte, 1-0 na nauwelijks 6 minuten. De Rossoblu waren niet echt aangedaan, want ze probeerden Juve vast te zetten op de eigen helft. Eenmaal kon Milito zich op gang trekken: hij dook de zestien in, kapte de verdediging uit, maar trapte aan de dichtste paal naast. Het kwam zijn ploeg duur te staan, want in de 26e minuut zette Grygera hoog voor en Amauri kopte achterwaarts in doel: 2-0. Kort daarop scoorde Genoa weer bijna, maar Marchionni besloot dankzij de paal en Manninger niet in eigen doel. Net voor de pauze speelde Del Piero Molinaro vrij: de flankverdediger kon echter niets aanvangen met de opgelegde kans.

Na de pauze controleerde de Oude Dame het gebeuren. Kansen voor Genoa waren er nauwelijks. Het venijn zat nog in de staart, want in de 85e minuut zorgde de pas ingevallen Iaquinta voor 3-0, nadat hij door Del Piero richting doel was gelanceerd. In de 88e minuut kreeg Legrottaglie een bal tegen de arm in de zestien: strafschop. Milito kon zo zijn status als topschutter wat verstevigen: 3-1. Het was nog niet voorbij, want in de extra tijd werkte Papastathopoulos een voorzet van Camoranesi in eigen doel: 4-1.