Liverpool en Chelsea liggen er al uit

Yves Dekoning
| 1 reacties

Liverpool en Chelsea zullen de League Cup dit seizoen niet winnen. De Reds verloren van titelverdediger Tottenham. De Blues gingen onderuit tegen Burnley.

Bij Liverpool FC mocht zowat de hele basiself rusten. Op verplaatsing bij de winnaar van vorig seizoen en ploeg in vorm Tottenham was dat misschien geen goed idee. Sinds Harry Redknapp bij de Spurs het roer overnam, zijn ze op dreef. Tegen Liverpool vielen drie treffers vlak voor de koffie. Na de openingsgoal van Roman Pavlyuchenko volgden twee doelpunten van Frazier Campbell. Vlak na rust profiteerde Damien Plessis van een flater van doelman Heurelho Gomes om de 3-1 binnen te koppen. In de 52ste minuut zorgde Pavlyuchenko voor de 4-1. Sami Hyyppiä kon na een nieuwe flater van Gomes nog milderen tot 4-2 maar verder kwamen de Reds niet meer. Tottenham gaat verdiend naar de volgende ronde.

Chelsea mocht het thuis opnemen tegen Burnley, een ploeg uit The Championship. De bezoekers haalden het na strafschoppen. Bij Chelsea kregen zes bankzitter hun kans. Burnley begon sterk aan de partij, maar Chelsea nam het heft over en kwam op het half uur via Didier Drogba 1-0 voor. Burnley gaf niet op en bleef vechten. Ade Akinbiyi tekende in de 69ste minuut voor de verdiende gelijkmaker. Opvallend feit: voor de vijfde keer op rij verliest Chelsea als het op strafschoppen aankomt.

Arsenal stoot wel vlot door naar de volgende ronde. De jonge Gunners, gemiddelde leeftijd 19 jaar, speelden uitstekend en wonnen met 3-0 van Wigan. Jay Simpson scoorde twee keer, Carlos Vela pikte ook zijn goaltje mee.

Manchester United had een strafschop nodig om Crewe opzij te zetten. In de 76ste minuut mocht Carlos Tevez vanop de stip de 1-0 binnen trappen. Ook bij de Red Devils mochten heel wat A-spelers genieten van een dagje rust.