Sterk Roda veegt de mat aan met NEC

Jimmy Wouters

Roda JC heeft alle beslommeringen van zich afgespeeld. De Limburgers overklasten in een uiterst sfeervol Parkstad Limburg Stadion NEC. De eindstand bedroeg 3-0.

Roda JC stond deze week in het oog van de storm. Zo raakte onder meer bekend dat de club onderhandelingen aanvat met Fortuna Sittard met het oog op een mogelijke fusie. Op het veld was hier echter niets van te merken.

De Limburgers begonnen furieus aan het duel en kende; een droomstart doordat Cissé na vijf minuten spelen de score opende. Roda bleef het duel domineren en kreeg via Vormer, Yulu Matondo en Cissé drie uitstekende kansen.

NEC stelde hier niet veel tegenover en kwam niet verder dan schotjes van Tshibamba en Ntibazonkiza.

De wedstrijd verwaterde vervolgens totdat de thuisploeg vijf minuten voor tijd de score verdubbelde. NEC-doelman Babos greep slecht in op het schot van Yulu Matondo en Janssen kon de herneming eenvoudig in doel werken.

Roda kwam even agressief uit de kleedkamer en besliste in de eerste minuut van de tweede helft de wedstrijd door er 3-0 van te maken. Weer was Yulu Matondo de aangever en Janssen de afwerken.

NEC kon nooit meer een vuist maken en kon enkel via Schöne voor lichte dreiging zorgen waardoor een sterk spelend Roda eenvoudig de zege kon binnenhalen. (AN)