Leekens: "Wie begint te zweven, is slecht bezig"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Leekens: "Wie begint te zweven, is slecht bezig"

Lokeren is na 13 speeldagen opgeklommen naar de vijfde plaats. Georges Leekens waarschuwt echter voor overdreven optimisime. “We mogen niet beginnen zweven.”

Georges Leekens moest op Het Kiel met Copa, Strul en Dupré drie basisspelers missen, maar Lokeren ving dat goed op. “Voor een ploeg die in de winning mood zit, is dat veel makkelijker”, aldus Leekens. “In het begin moesten we ons te veel beperken tot controlevoetbal, maar we hebben uiteindelijk weinig weggegeven. Het weer was misschien niet ideaal, al moeten voetballers daar wel tegen kunnen.”
 
Na rust kreeg Lokeren de 0-1 op een schoteltje aangeboden. De Wree en Monteyne gaven veel te makkelijk een hoekschop weg. Fadiga liet Pavlovic lopen en zag zijn mannetje vrij het openingsdoelpunt binnen knikken. “Een ingestudeerd nummertje”, grijnst Leekens.
 
Lokeren telt nu al tien wedstrijden op rij zonder nederlaag en pakt in de wedstrijden tegen Anderlecht, Standard en Germinal Beerschot 7 op 9. “We proberen altijd te winnen, maar wie nu gaat zweven, is slecht bezig. We speelden veel gelijk, maar we probeerden wel altijd te winnen. We waren echter net niet goed genoeg en net niet slecht genoeg. Tegen Standard en Anderlecht hebben we getoond dat we een goed voetballende ploeg hebben.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties