Vande Velde: "Antwerp toonde teveel respect"

Steurbaut Kersten
| 36 reacties
Vande Velde: "Antwerp toonde teveel respect"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende toonde zondag veel weerbaarheid tegen Antwerp. Het zette in de tweede helft een achterstand om in een belangrijke driepunter. Capaciteiten die trainer Jean-Pierre Vande Velde duidelijk op prijs wist te stellen.

“Inzet, mentaliteit en de drang om te winnen. Als je die wapens gebruikt, dan heb je al heel veel”, aldus Vande Velde. “Ik heb mijn spelers tijdens de rust duidelijk gemaakt dat ze er in moesten blijven geloven. Wij hadden voor de rust de enige kans gecreëerd. Hun doelpunt kwam er na een kans die wij hebben weggegeven. In de tweede helft zouden de kansen wel komen.”
 
Met de inbreng van Marc-Eric Guei voerde Vande Velde een gouden wissel door. “Het is mijn taak om te weten wanneer ik die jongen moet inbrengen”, relativeert de oud-Dender-trainer. “Maar hij was heel belangrijk. Hij kwam zes keer aan de bal en was zes keer gevaarlijk.”
 
Antwerp was in het Albertpark amper gevaarlijk. “Zij hebben misschien iets te veel respect getoond en kwamen nooit in hun spel. Pivaljevic zat niet in de wedstrijd en de snelheid van Kenmongé kwam er niet uit. Wij voetbalden agressiever en gaven weinig ruimte weg.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties