Wederom amateurisme troef bij KBVB

Philippe Crols
| 15 reacties
Wederom amateurisme troef bij KBVB

De zondagwedstrijden in de Belgische eerste klasse zorgden voor een heuse polemiek. Terwijl Kortrijk - Zulte Waregem werd afgelast, werd er in Gent - Genk wel gespeeld. Veel mensen wezen zondag naar de KBVB.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker wil blijkbaar zo weinig mogelijk met de zaak te maken hebben. "Daarvoor moet je niet bij ons zijn. Het Sportcomité moet de wedstrijden afgelasten", liet hij Het Laatste Nieuws weten. Wel voegde hij eraan toe dat het mogelijk moet zijn om vroeger in te grijpen.

Hallo Sportcomité? "De scheidsrechter moet eerst en vooral beslissen of er gespeeld kan worden of niet. Gezien de situaties op de weg hadden we misschien vroeger moeten ingrijpen", lijkt voorzitter Jacques De Ketelaere de schuld op zich te nemen. Maar dan komt de aap uit de mouw. "Ik mag hier echter niet over beslissen. Eigenlijk ben ik alleen bevoegd voor de disciplinaire zaken bij de bond."

Ten slotte belde HLN dan maar naar Gunther De Saedeleer, de secretaris van het Sportcomité. Hij legde uit dat de scheidsrechter van dienst bevoegd is om de wedstrijd af te gelasten. "Ik kan toch moeilijk de weers-en verkeerssituaties van het hele land gaan inschatten. Eigenlijk moet de kalendercommissie over dit soort gevallen beslissen", meent de man.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties